TRANSFERUURTJE: Slecht nieuws voor Ajax, Raiola dwarsboomt PSV-recordtransfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Slecht nieuws voor Ajax, Raiola dwarsboomt PSV-recordtransfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

De clubleiding van Ajax heeft inmiddels met het management van David Neres gesproken. De Braziliaanse buitenspeler kan een nieuw en verbeterd contract ondertekenen in de Johan Cruijff ArenA, maar het is zeer de vraag of hij dit gaat doen. Het Algemeen Dagblad schrijft: “Het management van David Neres zat gisteren om de tafel met de clubleiding van Ajax. De Braziliaanse international kan een verbeterd contract tegemoet zien, maar lijkt daar vooralsnog geen haast mee te hebben. Na tweeënhalf jaar Ajax, met een hoog rendement vol doelpunten en assists, staat de vleugelflitser open voor een overgang naar een club in een van de grote competities in Europa.”

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat Napoli een oogje heeft op een samenwerking met Hirving Lozano van PSV. De Italianen zouden ook willen voldoen aan de vraagprijs van de Eindhovenaren van 40 miljoen euro, maar er is een sta-in-de-weg. De krant Il Mattino schrijft dat zaakwaarnemer Mino Raiola besloten heeft dat hij niemand meer in het San Paolo-stadion wil onderbrengen. Onlangs transfereerde met Kostas Manolas een van zijn cliënten naar Napels, maar de onderhandelingen met voorzitter Aurelio De Laurentiis verliepen allesbehalve soepel. De markante president heeft altijd als eis dat hij over de beeldrechten van zijn spelers wil beschikken en dit schoot ditmaal in het verkeerde keelgat bij de makelaar.PSV heeft zijn gewenste nieuwe centrumverdediger bijna binnen. Timo Baumgartl gaat van VfB Stuttgart naar het Philips Stadion transfereren en volgens het Eindhovens Dagblad ligt er een gepeperd contract op hem te wachten in de lichtstad van Nederland. De krant onthult: “PSV heeft een definitieve deal over Timo Baumgartl (23) in het vizier. Het gat tussen de vraag- en aanbodprijs van respectievelijk VfB Stuttgart en PSV was de afgelopen dagen nog maar klein. Eerder bereikte PSV met zaakwaarnemer Christian Nerlinger, voormalig technisch manager van Bayern München, al een akkoord over de persoonlijke voorwaarden voor Baumgartl. Hij verdiende in Stuttgart een topsalaris en zal in Eindhoven dan ook een stevig contract ondertekenen, als alles rond is.”

Leroy Fer traint nu al een tijdje mee bij Feyenoord en stond gisteren in de basis voor het oefenduel van de Rotterdammers met het Franse Angers (2-2). De middenvelder maakte een goede indruk en hoopt nog altijd dat hij een contract voorgeschoteld krijgt. Voor de camera van Veronica zegt hij in ieder geval: “Ik word fitter en fitter, dat is de main focus. Maar Feyenoord is de club waar ik ben begonnen, de club die in mijn hart zit. Ik heb een paar opties, maar het is mooi dat ik hier mag meetrainen. Hopelijk leidt dat tot een contract.”

Buitenland:

In de voorbije transferperiodes gaf Tottenham Hotspur helemaal geen geld uit, maar dat is deze zomer veranderd. De Londenaren hebben Tanguy Ndombele al weggeplukt bij Olympique Lyon voor een recordbedrag en willen nu meer. Volgens journalist Alasdair Gold hebben de Spurs zich aan het front gemeld voor de diensten van Paulo Dybala van Juventus. In het afgelopen seizoen kwam de Argentijn niet zo heel vaak in actie bij De Oude Dame door de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo. Het is de grote vraag of hij in het aankomende voetbaljaar méér perspectief zal hebben, des te meer omdat Juve naar de handtekening van spelers als Mauro Icardi (Internazionale) en Federico Chiesa (Fiorentina) hengelt. Dybala kost 75 tot 80 miljoen euro.

Er was eventjes veel te doen om Gareth Bale, maar gisternacht kwam hij opeens in actie voor Real Madrid in de oefenwedstrijd tegen Arsenal. De Welshman leek hard op weg naar China, maar dit is nu helemaal niet zo zeker meer. Het medium Sina Sports schrijft vandaag dat Jiangsu Suning daadwerkelijk een bod uit heeft gebracht voor de diensten van de vleugelspits. De Chinezen zouden echter 22 miljoen euro hebben geboden op Bale en de hiervoor genoemde bron noemt de aanbieding ‘stompzinnig’. Voorzitter Florentino Pérez van De Koninklijke zou de hoorn dan ook gelijk op de haak gelegd hebben… Overigens staat ook Bale niet te springen om naar het Verre Oosten te verhuizen. Via zijn management zou hij een salarisindicatie gekregen hebben van Jiangsu van 17,4 miljoen euro per jaar, waar hij in het Estadio Santiago Bernabéu meer dan 30 miljoen euro verdient.

Vind jij Dybala een goede speler voor Tottenham?

  • Ja
  • Nee
417+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie