Transferadvies voor PSV: ‘Kijk naar Antony’

Foto: Transferadvies voor PSV: ‘Kijk naar Antony’

Gisteren werd definitief bevestigd dat Eran Zahavi weggaat bij PSV na dit seizoen. Omdat ook Carlos Vinícius op weg naar de uitgang is, en Maximiliano Romero geteisterd wordt door blessures, gaan de Eindhovenaren zeker een nieuwe spits halen. Een genoemde naam is die van Loïs Openda.

De Belgische Vitessenaar, gehuurd van Club Brugge, werd door De Gelderlander aan PSV gelinkt. Aad de Mos heeft echter zo zijn twijfels bij Openda, zo vertelt de oud-trainer en analist in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com. “Ik denk dat PSV een trapje te hoog is, omdat hij ook al heeft bewezen dat hij bij Club Brugge niet in aanmerking komt voor een basisplaats.”

“Ik schat PSV hoger in dan Club Brugge, dus ik denk niet dat hij de geschikte buitencategorie is. Ik hou van spelers die buitencategorie zijn en dat is hij niet. Bij PSV ben ik gewend aan Van Nistelrooij, Kezman, Nilis, Ronaldo. Niet aan Openda. Daar val ik niet van achterover. Je moet ook altijd kijken naar het verleden van een speler. Een speler die bij Club Brugge weggestuurd wordt, moet PSV niet hebben.”

‘PSV-scouting onvoldoende’

De Mos vindt überhaupt dat de scouting wel eens wat verbeterd mag worden bij PSV. Want dan is die genoemde ‘buitencategorie’ zeker haalbaar. “Tuurlijk, dat is wel haalbaar, want Antony wordt ook voor tien miljoen euro gehaald. PSV haalt voor tien miljoen Baumgartl.. Buitencategorie-spelers zijn zeker haalbaar, maar dan moet je wel goede scouting hebben en weten waar je nog talenten op kan halen die absolute top worden.”

“Als je kijkt naar het niveau van de meeste PSV-spelers, dat is geen buitencategorie. Ze hebben één speler van de buitencategorie binnengehaald van buitenaf, dat is Ibrahim Sangaré. Die gaat veel geld opleveren. De jongens die vroeger geld opleverden waren jongens die uit Mexico kwamen; Guardado, Lozano. Tegenwoordig zijn het de jongens uit eigen opleiding: Gakpo, Teze..”

TIP: Wint PSV van Feyenoord? Dan win jij 2.85x je inzet!

PSV moet Openda NIET halen

  • Eens
  • Oneens
418+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie