Trainer Robben ‘is nog steeds fanatiek’

Foto: Trainer Robben ‘is nog steeds fanatiek’

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft de oud-Oranje-internationals Robin van Persie en Arjen Robben benoemd tot bondsridder. De laatstgenoemde voormalige aanvaller is blij met die erkenning, vertelt hij aan ESPN.

“Dit is natuurlijk wel bijzonder. Ik sta in een mooi rijtje van internationals”, begint hij zijn verhaal. “Ik ben altijd dankbaar voor iedere vorm van waardering en erkenning. Het is leuk om iedereen weer te zien. Sommigen heb ik een paar jaar niet gezien. De meeste zijn niks veranderd. De een is zaakwaarnemer, de ander is trainer. Dat is wel leuk, een beetje weten wat ze allemaal doen.”

Robben staat nog altijd op het veld, maar dan als trainer van de Onder-15 van Be Quick, het team van zijn zoon: “Ik ben nog niet ontslagen, nee. Het is gewoon leuk om met de jongens en het spelletje bezig te zijn. Ik ben toch weer onderdeel van een team.” Ook als trainer is de Bedumer fanatiek: “Dit zijn jonge gasten, dus ik ben ook bezig met opleiden en soms ook een beetje opvoeden. Het is heel erg leuk, ik heb er veel plezier in. Ik ben nog steeds fanatiek, maar wel anders dan voorheen. De spelers zijn nog jong, het gaat me er vooral om dat ze plezier en beleving hebben.”

Oranje

Op tv houdt hij de verrichtingen van het Nederlands elftal in de gaten: “Nederland heeft een ongelooflijk talentvolle groep op dit moment, met nog steeds veel potentie voor de toekomst. Dat is hartstikke mooi om te zien. Er zijn ook, zonder namen te noemen, een paar spelers waarvan ik kan genieten als ze spelen.”

TIP: Verdien 3.85 keer je inleg als Oranje vanavond gelijkspeelt!

Eén van de beste Nederlandse voetballers aller tijden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
106+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie