Topschutter Veldwijk zorgt voor ergernis bij PEC: “Teamgevoel aangetast”

Soccernews

Lars Veldwijk is topscorer van PEC Zwolle en bezig aan een uitstekend seizoen, maar afgelopen weekend bleef de spits tegen FC Groningen 90 minuten lang op de bank. Ron Jans had het dan ook even helemaal gehad met de goalgetter.

Jans kreeg het midweeks op de training al aan de stok met Veldwijk, die daarom op de bank begon. Tegen FC Groningen maakte de spits toen hij na rust moest gaan warmlopen bovendien zo’n slappe indruk, dat de trainer wederom boos werd op zijn speler. Maandag gaan Jans en Veldwijk met elkaar in gesprek om te kijken of er een oplossing gevonden kan worden. Een gesprek met Sheraldo Becker, die net als Veldwijk werd gepasseerd na een opstootje, is niet nodig. De Ajax-huurling viel in Groningen na rust alweer in.

“Dat zal een robbertje worden, maar als je kerels bent, vertel je elkaar de waarheid en ga je weer door. Dat is ook de intentie. Sheraldo heeft prima gereageerd, maar bij Lars heeft het even tijd nodig”, legt Jans uit in gesprek met [i]De Telegraaf[/i]. De coach heeft geen spijt van het passeren van Veldwijk. “Ik neem liever deze beslissing dan dat ik jongens opstel die het niet verdienen om te spelen.”

Jans greep hard in omdat Veldwijk het teamgevoel, al jaren de kracht van PEC, ondermijnde met zijn gedrag. “Dat teamgevoel is hierdoor een beetje aangetast. Soms kan het heel verhelderend en prestatieverhogend werken om echt even goed met elkaar te botsen, maar dan moet je er wel met elkaar uitkomen. Als dat niet zo is, krijg je een vervelende situatie, maar ik ga er niet van uit dat dit gebeurt.”

Terecht dat Veldwijk wordt aangepakt door Jans?

  • Nee
192+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie