Toornstra haalt Kuip-herinneringen op

Foto: Toornstra haalt Kuip-herinneringen op

Jens Toornstra nam na 313 wedstrijden deze zomer afscheid van Feyenoord. De ervaren middenvelder keerde terug bij FC Utrecht, dat hem meer speelminuten in het vooruitzicht kon stellen dan in De Kuip.

Daarmee kwam er een einde aan een gelukkig huwelijk tussen Feyenoord en Toornstra. Slechts zes spelers trokken vaker het shirt van Feyenoord om de schouders. De aanvallende middenvelder, die ook een tijdje als rechtsbuiten speelde, haalt in Voetbal International herinneringen op.

Vooral de Europese avonden blijven Toornstra bij. Vooral die ene waar hij juist niet speelde. “De Kuip heeft een unieke sfeer en al helemaal bij avondwedstrijden. Bij het Europa League-duel met Midtjylland zat ik op de tribune. Ik heb mijn vriendin die avond ook gezegd dat ik er nu eigenlijk veel meer van kan genieten.”

Jens Toornstra

Dat was een heel andere beleving voor de aanvallende middenvelder. “Het is heel speciaal om als speler dat veld op te lopen. Maar je bent dan toch vooral gefocust. Als supporter krijg je veel meer mee. Die avond zag ik mist uit De Kuip komen. Dat was zo ontzettend gaaf! Dat had ik dus nog nooit gezien.”

Een speler met de staat van dienst van Toornstra kan na zijn actieve carrière ongetwijfeld rekenen op een werkplek in het voetbal. “Ik weet niet of het écht mijn wereld is. Tegelijkertijd heb ik er ook nooit een afkeer van gehad. Dat kan misschien nog wel komen. Ik ben heel benieuwd waar ik over tien jaar ben”, stelde Toornstra.

Feyenoord

Een rol in the picture lijkt sowieso niet voor Toornstra weggelegd. “Op dit moment zie ik mezelf geen td of trainer worden. Eerder een rol op de achtergrond. Iets commercieels misschien? Ik heb Economie en Bedrijfskunde gestudeerd. Een jaartje. Ik heb mijn eerstejaarsvakken gehaald en ben toen bij ADO gaan voetballen.”

De jaren beginnen ook voor Toornstra te tellen. Het leven na het voetbalveld komt eraan, maar of Toornstra al aan stoppen denkt? “Ik ben inmiddels 33 jaar. Dan word je steeds vaker geconfronteerd met het feit dat het een keer ophoudt. Stiekem hoor je toch best vaak over dat zwarte gat, dat wil ik voor zijn. Tegelijkertijd ben ik nog te veel voetballer om daar al dagelijks mee bezig te houden. Zie je het dilemma?”

Zie jij Toornstra bij Feyenoord na z’n carrière?

  • Ja
  • Nee
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:50
12+
Groningen past ‘Ajax-methode’ toe en strikt ervaren assistent-trainer
11:36
92+
Een vertrek van Arne Slot nú bij Feyenoord zou heel onverstandig zijn
11:20
410+
‘Zorgwekkend Xavi Simons-nieuws vanuit Parijs’
11:00
89+
Koeman over Sneijder: “Hij vindt dat hij de rest niet hoeft te leren”
10:45
19+
Pierre van Hooijdonk verliest weddenschap en moet lappen
10:29
82+
Machtsspel in top FC Volendam ondermijnt degradatiestrijd
10:22
1164+
‘Grote ontwikkelingen in Spaanse rel rond Cillessen’
10:00
23+
België bevestigt aanstelling nieuwe bondscoach
09:51
48+
Hyballa spreekt zich uit over mogelijk vertrek NAC-smaakmaker Velanas
09:45
322+
‘200 miljoen voor Ajax-dubbeldeal’
09:42
148+
‘Ajax weigerde in november al in te grijpen in technische staf’
09:26
333+
‘PSV heeft Roger Schmidt onderschat’
09:10
35+
Zlatan-rentree lonkt voor ‘dolend’ AC Milan
08:52
267+
‘Ajax moet meer inzetten op eigen jeugd’
08:35
88+
Bezorgde Bozdogan ‘blij’ en ‘verdrietig’ na bekerwinst FC Utrecht
08:19
133+
Silberbauer looft mentaliteit FC Utrecht en spreekt voorkeursloting uit
07:59
313+
‘Bijlow-stand-in helpt Feyenoord aan titel’
07:44
246+
Ten Hag breekt lans voor ‘falende’ Weghorst
07:29
128+
Jansen ziet AZ-voornemen in de soep lopen: “Komt hard aan”
07:15
237+
‘Leeds United ziet Slot als topkandidaat’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie