‘Toekomst John Heitinga nu al bekend’

Foto: ‘Toekomst John Heitinga nu al bekend’

John Heitinga staat volgend seizoen niet voor de groep bij Ajax, niet als hoofdtrainer, maar óók niet als assistent-trainer. Toch willen de Amsterdammers hem niet kwijt, maar… blijven er überhaupt wel posities over voor de voormalige verdediger?

Stalt Ajax John Heitinga bij satellietclub?

In een video-item van De Telegraaf geeft Valentijn Driessen allereerst aan dat hij verwacht dat Kjetil Knutsen van FK Bodö/Glimt de nieuwe sterke man wordt in de Johan Cruijff ArenA: “Mislintat gaf aan dat hij had gesproken met de zaakwaarnemer van Knutsen en die was de afgelopen twee weken een paar keer in Nederland. Ik neem aan dat hij poleposition staat als Mislintat heeft aangegeven dat hij in beeld is. Ik denk niet dat er andere trainers voor deze Noor op het lijstje staan.” Hij twijfelt over de ‘gehypete’ Noor: “Ik vind wel dat deze man nog heel veel te bewijzen heeft. Als ik dan in het persbericht van Ajax lees dat men op zoek is naar een ervaren trainer en dan denk je aan een internationaal ervaren trainer. Als dit dan zijn enige internationale ervaring is, dan valt dat reuze mee.”

De journalist annex televisiepersoonlijkheid snapt wel dat Heitinga opzijgezet is door de Amsterdammers: “Ik vind alleen dat ze het te laat bekendgemaakt hebben. En ze hadden het Heitinga ook zelf veel eerder bekend moeten maken, zonder per se de spelersgroep in te lichten. Maar wat is zijn toekomst nu? Je zou normaliter kunnen zeggen dat hij de assistent van Knutsen zou kunnen worden, maar dat heeft Mislintat uitgesloten. Hij wordt dus geen assistent bij deze Noor of wie dan ook, omdat hij Heitinga een typische hoofdtrainer vindt. Volgens Mislintat is het nog nooit ergens goed gegaan toen een hoofdtrainer weer assistent-trainer werd. Ik weet het niet, zo goed heb ik mijn data niet op orde. Daar heeft hij als ‘data-Duitser’ vast een beter oog voor.”

“Ik vind het eigenlijk een slap excuus”, vervolgt Driessen. “Want hoe ga je Heitinga nu verder helpen?” Hij kan de ‘oplossing’ wel raden: “Ajax wil hem niet kwijt, maar er zijn nauwelijks meer vacatures open. Ik denk niet dat Heitinga geschikt is als hoofd opleidingen bij Ajax, dus ik denk dat ze op zoek zijn naar een club waar ze hem kunnen stallen.”

Ajax-DNA

De chef sport van De Telegraaf vindt het jammer dat er steeds meer Ajax-DNA verdwijnt uit onze hoofdstad… “Het was vandaag de eerste dag zonder Edwin van der Sar en Heitinga staat op het punt om de deur achter zich dicht te trekken. Er blijft gewoon weinig over. Ajax is groot geworden met een bepaalde manier van spelen, met een bepaalde denkwijze en met een bepaalde cultuur. Dat wordt nu helemaal weggesneden. Je hebt dan alleen nog Klaas-Jan Huntelaar en Jan van Halst. Ik vind het het een verarming.”

Wint Oranje in de Nations League van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heb jij medelijden met Heitinga?

  • Ik wel
  • Ik niet
9572+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:47
27+
‘Staf Ajax schuldig aan flink gescheurde hamstring Brobbey’
12:32
95+
Wijnaldum doet onthulling over Feyenoord-terugkeer
12:18
105+
‘Monica Geuze slaat opnieuw profvoetballer aan de haak: oud-Ajacied’
12:00
18+
Tottenham-talent uit Rotterdam kweekt nu voetballers: ‘Wil speler van ons op WK zien’
11:45
188+
Kaplan spreekt zich uit over Ajax-toekomst
11:30
48+
Heracles bindt drietal, Bakboord vertrekt
11:16
168+
‘Doemscenario dreigt voor Wilfred Genee’
10:50
551+
‘PSV trekt de knip voor peperduur tweetal’
10:35
199+
Benaderde Ajax Pascal Jansen al? “Met Slot ook gedaan”
10:20
65+
Toch EK voor Ajacied? “Zit in mijn achterhoofd”
10:02
148+
‘Schokkend: Hélène Hendriks en Noa Vahle gemanipuleerd’
09:44
767+
‘Bliksemtoptransfer lonkt voor Diant Ramaj’
09:28
173+
Ramaj deelt sneer uit aan Steijn: “Je ziet het…”
09:13
82+
Selecteren Wijnaldum ‘discutabel’: “Keuze voor het geld”
08:59
181+
‘Veronica Offside-slappeling door het stof’
08:40
173+
Derksen ziet maar één speler die leuk is voor de camera: ‘Veerman en Bergwijn niet’
08:25
601+
‘Transferbeleid Ajax op de schop’
08:10
811+
Van der Meijde en Sneijder halen uit: “Arrogant, bloedirritant”
07:52
1565+
‘Vandaag Inside-rel krijgt staartje’
07:35
47+
Sierhuis schittert: “Nog niet de polonaise lopen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie