Ten Hag verklaart reden voor blessuregolf in Premier League

Foto: Ten Hag verklaart reden voor blessuregolf in Premier League

Erik ten Hag kreeg eindelijk weer eens positief nieuws vanuit de ziekenboeg van Manchester United. De Nederlander heeft dit seizoen met een ware blessuregolf te kampen bij de Engelse topclub, maar mocht nu wel Jonny Evans, Harry Maguire en Raphaël Varane weer begroeten op het trainingsveld. Tegenover de absentie Lisandro Martínez kan dat een opsteker worden genoemd voor Ten Hag.

Manchester United en Ten Hag geplaagd door blessureleed

De 54-jarige oefenmeester wordt dit seizoen veelvuldig geplaagd door blessureleed en achterin is de spoeling al geruime tijd dun. De terugkeer van het drietal is dan ook geen overbodige luxe voor Ten Hag. Naast het missen van Martínez, die weer een maand moet toekijken, ontbreken ook nog Victor Lindelöf, Tyrell Malacia en Luke Shaw. Op een persmoment wilde Ten Hag niet direct vertellen waarom er zoveel spierblessures zijn. “Ik heb wel een idee, maar daar zullen we intern mee dealen.”

Dat er de nodige blessures ontstaan is volgens Ten Hag onontkoombaar in het huidige topvoetbal. “Wij zijn niet de enige die dit hebben. De intensiteit in de Premier League is zo hoog en de overbelasting door de internationale speelkalender is enorm. Wij hebben internationals in onze ploeg. City, Liverpool en Newcastle en veel andere teams hebben ook problemen. Bij ons is het op dit moment vooral in de verdediging, op het middenveld en voorin zijn de spelers beschikbaar.”

Topper tegen Chelsea voor Manchester United

Ten Hag leek zaterdag er met de winst vandoor te gaan tegen Brentford, maar speelde in extremis toch nog gelijk met United. Nu wacht met Chelsea een nieuwe zware klus. “Soms speel je niet goed, maar je moet winnen en dan mag je het niet zo weggeven als wij deden. Ze maken een moeilijk seizoen door, maar hebben een fantastisch team met fantastische spelers en hebben laten zien dat ze van iedereen kunnen winnen.”

Gaat United van Chelsea winnen?

  • Ja
  • Nee
  • Gelijkspel
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie