Ten Hag maakt vergelijking met successeizoen: “Deze ploeg is degelijker”

Foto: Ten Hag maakt vergelijking met successeizoen: “Deze ploeg is degelijker”

Ajax plaatste zich woensdagavond na de vierde speelronde al voor de volgende ronde in de Champions League. Erik ten Hag maakte na afloop desgevraagd de vergelijking met het seizoen 2018/2019 toen Ajax de halve finale van de Champions League bereikte.

Wint Ajax dit seizoen de Champions League? Bet365 belooft je 21 keer je inleg!

“Het is moeilijk omdat het andere type spelers zijn”, reageerde hij op de persconferentie. “We hebben spelers op veel te jonge leeftijd moeten vervangen, als ik denk aan Matthijs (de Ligt, red.) en Frenkie (de Jong, red.). En Donny (van de Beek, red.) niet te vergeten die een jeugdige leeftijd heeft. Er zijn nu alweer nieuwe talenten die uit de opleiding komen of die we hebben gescout en verder willen ontwikkelen.”

Ten Hag denkt dat het huidige team op bepaalde onderdelen verder is dan zijn selectie van drie jaar geleden. “Het is altijd moeilijk om ploegen met elkaar te vergelijken, maar ik denk dat deze ploeg wellicht wat degelijker is. Dat laat ook het aantal tegengoals zien dat we incasseren. En de ploeg uit 2018 had soms wat meer verrassingen.”

Prestatie Ajax

De Amsterdammers zijn vrijwel zeker van de eerste plek in de poule. Dat zou betekenen dat Ajax in de achtste finale van het miljoenenbal tegen een nummer twee uit een andere poule speelt, waarmee het de kansen op plaatsing voor de kwartfinale verder vergroot. Vooralsnog speelde Ajax ongeveer 68 miljoen euro bij elkaar.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Is de huidige selectie beter dan in het seizoen 2018/2019?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie