Te Kloese weerlegt gedwongen vertrek Arnesen: ‘Besluit gemaakt op medische gronden’

Foto: Te Kloese weerlegt gedwongen vertrek Arnesen: ‘Besluit gemaakt op medische gronden’

Frank Arnesen nam vanwege gezondheidsredenen vroegtijdig afscheid bij Feyenoord, maar volgens algemeen directeur Dennis te Kloese had de Deen langer aan kunnen blijven. In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelde Te Kloese dat Feyenoord helemaal niet van Arnesen af wilde.

Dat is volgens Te Kloese nooit het geval geweest stelde de algemeen directeur in gesprek met het weekblad. “Anders hadden we in eerste instantie niet verlengd. Wel wilden we de persoon in bescherming nemen. Uiteindelijk kom je bij de vraag uit wat in het belang van Feyenoord is. We wilden niet steunen op iemand die maar een bepaald percentage van zijn werkzaamheden kan doen. Dat zou geen goed beleid zijn. De beslissing is gemaakt op medische gronden.”

Ajax en PSV ook op zoek

Feyenoord is nog altijd op zoek naar een nieuwe technische man, wat ook bij Ajax en PSV het geval is. Een bijzondere constatering volgens Te Kloese. “Blijkbaar is het niet zo eenvoudig om de ideale constructie te vinden. We hebben er geen haast mee. We zitten midden in het seizoen en de kandidaten zitten meestal ook ergens midden in het seizoen. De overweging is: willen we iemand die het beleid gaat bepalen? Of willen we iemand die het huidige technische beleid gaat bewaken?”

De algemeen directeur heeft een duidelijk plaatje voor ogen en is blij dat trainer Arne Slot langer is aangebleven. “De manier van voetballen past goed bij de club, daar moeten we op voortborduren. Vandaar dat het cruciaal was om het contract van Arne Slot te verlengen tot 2025. Het wordt vaak negatief uitgelegd als je iemand zoekt die op de winkel gaat passen, maar ik ben niet bang om dat zo uit te spreken. De nieuwe man hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Hij moet doortrekken waarmee we al bezig zijn.”

Is Te Kloese een goede algemeen directeur voor Feyenoord?

  • Ja, daar hebben ze een goede zet meegedaan
  • Nee, ik ben nog niet onder de indruk
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie