Sugawara kreeg al aanbieding uit zijn droomcompetitie: “Carrières oud-AZ’ers zijn inspirerend”

Foto: Sugawara kreeg al aanbieding uit zijn droomcompetitie: “Carrières oud-AZ’ers zijn inspirerend”

Ondanks zijn leeftijd van 23 hoort Yukinara Sugawara ondertussen bij de meer ervaren spelers van AZ. De Japanse rechtsback zag de afgelopen jaren de nodige teamgenoten een de move maken naar een topcompetitie. Mogelijk is hij komende zomer aan de beurt.

Yukinara Sugawara is mogelijk aan zijn laatste weken bij AZ bezig

Wat betreft de sterkhouders van AZ gaat er veel aandacht uit naar topschutter Vangelis Pavlidis, maar ook Sugawara is zeer belangrijk voor de ploeg. Voor beide spelers lonkt een transfer aan het eind van dit seizoen. Vorige zomer kon hij al naar het buitenland, toen een Engelse club de international een aanbieding deed. De Premier League is zijn droomcompetitie, terwijl de meeste oud-ploegmaten voor de Serie A kozen.

“Dat was een mooie club, maar ik zeg niet welke”, zegt Sugawara tegenover Voetbal International. “Ik heb in die periode een goed gesprek gehad met de voetbaldirecteur, Max Huiberts. Daarna heb ik besloten bij AZ te blijven. Kijk, als profvoetballer heb je natuurlijk ambities. De clubleiding begrijpt dat. Maar het moment moet goed zijn en dan nog moeten alle betrokken partijen het met elkaar eens zien te worden.”

“Ik zal nooit een carrièrekeuze maken op basis van geld”, vervolgde de Aziatische vleugelverdediger. “Wat heb je aan geld als je ongelukkig bent bij je club? Bij AZ voel ik me fijn en ik ben dankbaar voor de kans die ze me in Europa hebben geboden. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen als voetballer, stap voor stap. Dat staat bij mij voorop. Er zijn de laatste jaren steeds meer voorbeelden van AZ-spelers die naar topcompetities zijn gegaan én daar goed presteren. Kijk naar jongens als Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners, Sam Beukema en Albert Gudmundsson. Hun carrières zijn inspirerend.”

Kan Sugawara goed mee in een topcompetitie?

  • 100%
  • Ik heb mijn twijfels…
490+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie