Steun voor Berghuis: “Ook in de spiegel kijken”

Foto: Steun voor Berghuis: “Ook in de spiegel kijken”

Arno Vermeulen heeft begrip voor het standpunt van Steven Berghuis. Na het duel tussen Feyenoord en Ajax (1-1) hield de voetballer de media een spiegel voor.

“Wij vinden heel veel van die spelers en ik vind het ook goed dat hij iets van de media vindt”, reageert Vermeulen zondagavond in Studio Voetbal. “Hij doet het rustig en dat is goed. Wij mogen ook weleens in de spiegel kijken. Ik vind het heel goed dat hij het doet, heel dapper. Je moet het ook echt durven en zo goed kunnen onderbouwen als hij het op dat moment doet.”

De NOS-commentator vervolgt: “Wij als media moeten soms misschien ook beter nadenken over dit soort dingen. Die cover (van het AD, red.) is, als je er nu over nadenkt, inderdaad gewoon niet handig. Er staan een aantal begrippen met vinkjes erbij. Als je heel snel kijkt, kun je de associatie leggen met Berghuis. Het is allemaal negatief en agressief. Ze pakken ook een agressieve foto van hem. Het had veel handiger en beter gekund.”

“Wat heeft die jongen nu eigenlijk verkeerd gedaan?”

Ibrahim Afellay haakt in: “Wat heeft die jongen nu eigenlijk verkeerd gedaan? Hij heeft een transferclausule in zijn contract, de club betaalt die en hij kan zich zowel financieel als sportief verbeteren. En dan krijgt hij al deze hoon over zich heen.”

Rafael van der Vaart is iets kritischer: “De media zijn toch niet schuldig aan dat hij wordt bedreigd? Ik ben Ajacied en ik vind Feyenoord na Ajax de mooiste club van Nederland. Maar ik ben nog nooit in Rotterdam geweest. Pierre gaat gewoon met mij mee naar Amsterdam, maar ik kan niet naar Rotterdam. Dat is wel de realiteit.”

Maakt Berghuis de 1-0 tegen Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Vermeulen?

  • Ja
  • Nee
266+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie