‘Sosa zakt tegen Aston Villa opnieuw door het ijs’

Soccernews

Ajax kreeg het donderdagavond niet voor elkaar om Aston Villa in de Conference League uit te schakelen. Sterker nog: de Engelsen wonnen ruim met 4-0. Het verbaasde Pierre van Hooijdonk allerminst.

Van Hooijdonk ziet weinig kwaliteiten bij Ajax

De voormalig voetballer zat bij ESPN om zijn licht over het duel tussen Aston Villa en Ajax te laten schijnen. Hij sprak daarbij harde woorden uit. “Je hebt geen wapens om de tegenstander pijn te doen”, oordeelde Van Hooijdonk over Ajax. “Dan kan je tegenhouden, zoveel als je wilt. Dat deden ze in de thuiswedstrijd écht goed.”

Op Villa Park kwam Ajax in de eerste helft op een achterstand te staan, waardoor de Amsterdammers meer vooruit moesten spelen. “Tegenhouden is dan gewoon niet meer voldoende. Je zal ook aan de bal dingen moeten laten zien. Dat is veel te weinig.” Na de rode kaart van Sivert Mannsverk liep Aston Villa uit tot een 4-0 eindstand.

Vink kritisch na optreden Sosa

Kenneth Perez, Marciano Vink en Van Hooijdonk spraken vervolgens over de fitheid van Ajax. Zo moest Ahmetcan Kaplan zich nog voor de theepauze laten vervangen en had ook Brian Brobbey wat problemen. Volgens Vink is het begrijpelijk dat Borna Sosa geen last heeft van kwetsuren, gezien de energie die hij in de wedstrijd legt.

“Als je het tempo van Sosa aanhoudt, dan zal je nooit een hamstring scheuren”, zo luidde het oordeel van de analist. “Het gaat namelijk op een enorm laag tempo. Hij maakt een fout en zijn directe tegenstander is binnen een paar seconden 15 meter van hem weg. Hij kan zes wedstrijden spelen, waar een ander tegen spierscheuringen aanloopt.”

Moet Ajax Sosa in de zomer verkopen?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
317+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie