SoccerNews valt aan door verrukte voorlaatste speelronde | SN Team van de Week 33

Foto: SoccerNews valt aan door verrukte voorlaatste speelronde | SN Team van de Week 33

De krankzinnige 33e speelronde heeft ervoor gezorgd dat het SoccerNews.nl Team van de Week 33 vol op de aanval gaat spelen. Liefst 39 doelpunten konden we noteren in de 9 wedstrijden van de Eredivisie zondag. Dat is (houd je vast) een verrukte 4,33 doelpunten per duel! Het SN Team van de Week 33 gaat zeker voor doelpunten zorgen want de 11 spelers zorgden samen voor 13 doelpunten en 6 assists.

SN Team van de Week 33: Maestro Manhoef Sterspeler van de Week

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

De man die de meeste invloed op de goals had van de Eredivisie-zondag was Million Manhoef. De jonge Vitessenaar leidde zijn ploeg met 3 doelpunten en 1 assist naar een 6-0 zege op FC Groningen. Wij denken dat er straks miljoenen neergeteld gaan worden voor Manhoef. En dan blijft het niet bij 1 ‘Million’. Manhoef is dan ook de SoccerNews.nl Sterspeler van de Week 33.

Om Manhoef heen hebben we een geweldige aanvallende ploeg geboetseerd. Met aanvallende verdedigers (die ook op het middenveld kunnen spelen) en aanvallende middenvelders, buitenspelers en bewegende aanvallers. Lees snel of jouw favoriete speler ertussen staat!

Keeper: Nick Olij (Sparta)

Nick Olij is al een tijdje onze vaste man onder de lat. De Spartaan zit dicht tegen het Nederlands elftal aan, maar kan zich gelukkig nog troosten met een basisplek in het SN Team van de Week. Hij hield niet de nul tegen Cambuur, maar stopte wel een pingel. Hij had ook een paar reddingen. We zijn blij dat we ontdekt hebben dat we niet alleen een goede balstopper in ons midden hebben, maar ook een penaltykiller.

Verdediger: Jamal Amofa (Go Ahead Eagles)

Een debutant in het SN Team van de Week, maar wel gelijk een basisspeler. Centrale verdediger Jamal Amofa mag zijn SN-haasje in ontvangst gaan nemen. De 24-jarige Amsterdammer was de man met de gedachten vanuit achterin bij Go Ahead Eagles. De club uit Deventer won met 3-0 van FC Volendam. Niet alleen noteerde Amofa een clean sheet (ook belangrijk voor een verdediger), hij was ook de man met de meeste passes (61).

Verdediger: Michal Sadilek (FC Twente)

Michal Sadilek heeft zijn positie helemaal afgedwongen. Hij zal alleen niet zo blij zijn dat er weer met hem wordt geschoven. De FC Twente-speler kan immers overal op het middenveld en achterin spelen. Omdat wij al een overvol (aanvallend) middenveld hebben, schuiven we Sadilek een linie naar achteren. Van daar uit kan hij de passjes verzorgen. Met 88 procent passnauwkeurigheid moet dat wel goed komen. Bovendien weet hij ook het net wel te vinden, zo scoorde hij 1 keer in de dikke 5-0 zege bij RKC Waalwijk. Ook gaf hij een assist. Hij is dus een van de vele doeltreffende spelers die wij in het aanvallende SN Team van de Week 33 hebben geposteerd.

Verdediger: Gijs Smal (FC Twente)

Sadilek krijgt een teammakker als partner achterin: Gijs Smal. De linksback van FC Twente deed gewoon precies hetzelfde als Sadilek: 1 doelpunt en 1 assist. Verdedigen doet hij niet zoveel, hij wil vooral aanvallen. Dan pas je goed in dit elftal. De aanvallende verdediger staat op 2 doelpunten en 10 assists dit seizoen. Begin maar vast met assisteren, Gijs, dan vertellen wij nog even wie de Sterspeler van de Week 33 is.

Rechtermiddenvelder en Sterspeler: Million Manhoef (Vitesse)

Dat is namelijk niet zo maar one in a million, nee dat is Million Manhoef. De 21-jarige rechter (aanvallende) middenvelder van Vitesse scoorde tegen FC Groningen (6-0) al na 3 minuten. Dat was lang niet alles, maar een voorbode van een heerlijke wedstrijd. Hij dribbelde erop los, creëerde de meeste kansen en bovenal maakte hij een hattrick. Vooral zijn derde was van grote schoonheid. Naar binnen snijden en met links in de rechterkruising knallen. Manhoef gaf ook nog een assist en ja dan kan je niet meer om dit geweldige talent heen. De kleine grote Manhoef wordt getaxeerd op een kleine 2 miljoen euro, maar wij denken dat hij inmiddels Millions meer waard is. Zeker als je ook nog eens de prijs in ontvangst mag nemen van SN Sterspeler van de Week 33.

SN Team van de Week 33

Middenvelder: Younes Namli (Sparta)

Middenvelder Younes Namli heeft ook een plekje bemachtigd. Hij moet zorgen voor de creativiteit en is met 1 doelpunt en 1 assist voor Sparta ook nog eens dodelijk effectief. Met een fraaie individuele actie rondde hij de 4-1-zege op Cambuur af. Dat mag je ook wel doen bij onze wedstrijden, Younes.

Middenvelder: Kenzo Goudmijn (Excelsior)

Excelsior speelde de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en won met 3-0 van Fortuna Sittard. De Rotterdammers verzekerden zich zo van nog een jaar Eredivisie. Kenzo Goudmijn was een van de twee uitblinkers en heeft gelijk een basisplaats ontvangen in het SN Team van de Week. Hij passte, hij tackelde en hij zorgde ervoor dat Excelsior uitliep naar 3-0. Eerst gaf hij een afgemeten voorzet bij de 2-0, daarna maakte hij het feest compleet door zelf met een fraaie boog binnen te schieten. Goudmijn mag zich gaan melden.

Linkermiddenvelder: Couhaib Driouech (Excelsior)

Dat geldt ook voor zijn teamgenoot Couhai Driouech. De man waar je veel klinkers voor moet kopen was net als zoveel ploeggenoten in het SN Team van de Week verantwoordelijk voor 1 doelpunt en 1 assist. Hij wordt bij ons op links geposteerd, een beetje teruggetrokken, om vandaaruit aanvallende impulsen te geven en assists uit te delen aan onze doelpuntenmaker op linksbuiten. Driouech bewees bij de 2-0 dat hij ook heel goed kan koppen, dus hij mag ook mee met de corners.

Rechtsbuiten: Antoine Colassin (sc Heerenveen)

Antoine Colassin mag die corner trappen, want hij heeft misschien wel de beste traptechniek van het SN Team van de Week 33. De Belgische rechtsbuiten van sc Heerenveen hielp zijn ploeg met 2 doelpunten bijna aan de overwinning op PSV (3-3). Colassin (22) blonk uit vanwege zijn dribbelkwaliteiten en koelbloedigheid. Zo kreeg hij na een geweldige counter de bal voor de voeten en waar iedereen die bal een-op-een met de keeper laag had binnengeschoten, deed hij het met een subtielste stiftje die je in lange tijd gezien hebt (kijk maar terug). Later maakte hij ook nog op geweldige wijze de 1-3 door een paar man te passeren en met een gedekt schot raak te schieten. Heerenveen moet de van Anderlecht gehuurde Belg snel vastleggen, anders doet een andere club het wel.

Spits: Steven Bergwijn (Ajax)

Voor de spitspositie kiezen we deze keer voor de beweeglijke Steven Bergwijn. Ook wij hebben regelmatig kritiek op de nonchalante Bergwijn, maar de Ajacied toont sporen van verbetering. Hij verdedigd zelfs mee de laatste tijd en door zijn prestatie tegen FC Utrecht (3-1) mag hij het gaan laten zien in het SN Team van de Week. Hij was zondag in ieder geval de man van de wedstrijd met goede dribbels, 90 procent nauwkeurige passpercentage én 8 teruggewonnen ballen. Bergwijn is op de weg terug en mag gaan bikkelen voorin.

Linksbuiten: Jesper Karlsson (AZ)

Voorin kunnen ze in het SN Team van de Week 33 lekker schuiven van positie. Met linksbuiten Jesper Karlsson hebben we zo’n speler die lekker mag zwerven en vanuit alle standen kan scoren. De Zweed is weer helemaal terug van een blessure en speelde met zijn AZ de dramatische uitschakeling in de halve finale van de Conference League weg. NEC werd verslagen, in Nijmegen werd het 3-0 voor de bezoekers. De Alkmaarders hadden hun Zweedse ster weer terug. Hij trok naar binnen en krulde met rechts binnen: 0-1. Hij nam de bal met een volley in één keer uit de lucht (met stuit): 0-3. Karlsson is back, jammer dat er nog maar één wedstrijd te spelen is.

Hoeveel is Manhoef waard?

  • 1 miljoen
  • 5 miljoen
  • 10-20 miljoen
  • 20+ miljoen
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie