SN Team van de Week: Rotterdam regeert

Foto: SN Team van de Week: Rotterdam regeert

“Komen wij uit Rotterdam!? Ken je dat nie horen dan!?” Dat zingt het SoccerNews.nl Team van de Week na afgelopen speelronde. Feyenoord boekte een historische Klassiekerzege en levert dan ook drie spelers en de sterspeler van de week. Het SN Team van de Week kleurt nog meer groenwit (de Rotterdamse stadskleuren) want er staan liefst zes ‘Rotterdammers’ in.

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

De Klassieker van afgelopen weekend was er één van een heel hoog niveau en is dus ook hofleverancier aan ons Team van de Week. Feyenoord ligt op koers voor de landstitel, maar er is nog meer Rotterdams succes. Volgend seizoen zouden er ook zomaar eens twee Rotterdamse clubs in Europa kunnen spelen. Sparta blijft maar winnen en levert ook aan het SN Team van de Week. De derde Rotterdamse club Excelsior deed uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie en maakt zo het Rotterdams feestje van speelronde 26 compleet.

Keeper: Nick Olij (Sparta)

In het doel beginnen we met een Haarlemmer in Rotterdamse dienst. Nick Olij baalde dat hij niet bij de selectie van het Nederlands elftal zit, maar heeft snel de knop omgezet en is doorgegaan waar hij mee bezig was: de nul houden. Sparta won weer eens dikverdiend, deze keer met 0-2 bij FC Emmen. Olij noteerde zijn elfde clean sheet. Met een paar uitstekende reddingen zorgde hij daarvoor en daarom wordt de 27-jarige Sparta-doelman wel geselecteerd voor het SN Team van de Week.

Verdediger: Oskar Buur (FC Volendam)

FC Volendam is een club waar van alles speelt, maar ondertussen wint de ploeg van trainer Wim Jonk wel weer een thuispotje. Fortuna Sittard werd met 2-1 naar huis gestuurd en de rechterverdediger was de man van de wedstrijd. Oskar Buur Rasmussen, een heerlijke Scandinavische voetbalnaam. De 24-jarige Deen was lekker aan het tackelen, ballen aan het onderscheppen en zorgde voor de bevrijdende 2-0. Buur verdient daarmee een plekje achterin.

Verdediger en sterspeler: Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Vrijdag hoorde Lutsharel Geertruida dat hij voor het eerst mee mag met het grote Oranje. Zaterdag verlengde hij zijn contract bij zijn Feyenoord. Zondag bezorgde de man van Rotterdam-Zuid met een snoeiharde kopbal de drie punten aan zijn grote liefde. En maandag krijgt Geertruida te horen dat hij de Sterspeler is van het SoccerNews.nl Team van de Week. De week van Geertruida kan niet meer stuk. De nog altijd pas 22-jarige verdediger heerst bij Feyenoord. Of je hem nou op rechtsback of als rechter centrale verdediger gebruikt, Geertruida presteert. In de lucht oppermachtig en altijd met een uitgestoken been ertussen. Bovendien is hij bij corners vaak dodelijk met het hoofd en dat toonde hij in de slotfase in de Johan Cruijff ArenA. Feyenoord won voor het eerst sinds achttien jaar in Amsterdam, maar nog belangrijker voor Geertruida en zijn mannen: het kampioenschap is weer een grote stap dichterbij.

Verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Volgens Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü was de corner waaruit Geertruida scoorde ingestudeerd. Verdediger Dávid Hancko had goed geluisterd naar de instructies want hij kopte de bal keurig door richting zijn collega-verdediger. Dat was niet alles. Hancko speelde andermaal een puike partij en heeft een ongelooflijke kalmte aan de bal. Iets wat Ajax aan de andere kant met Calvin Bassey miste. Hancko weet ook wanneer je moet ingrijpen, zo liet hij zien toen hij met een geweldige tackle Mohammed Kudus afstopte.

Middenvelder: Marouan Azarkan (Excelsior)

De geboren Rotterdammer Marouan Azarkan heeft nog een contract bij Feyenoord en laat wekelijks bij Excelsior zien dat hij een kans verdient in De Kuip. Hij is bij de Kralingers het grote creatieve brein. Met twee assists had de aanvallende middenvelder een groot aandeel in de 4-1 zege op Cambuur Leeuwarden. Een belangrijke pot voor Excelsior, dat zo even het degradatiespook afwendde. Maar goed ook, Azarkan is veel te goed voor degradatievoetbal of de Eerste Divisie.

Middenvelder: Mats Wieffer (Feyenoord)

De volgende Feyenoorder in het SN Team van de Week is Mats Wieffer. De controlerende middenvelder blijft maar verbazen bij Feyenoord. Ook in De Klassieker in Amsterdam was hij het mannetje die voor rust en de simpele passjes zorgde. Die simpele passjes zijn het ingewikkeldst om uit te voeren, maar Wieffer beheerst het als geen ander. Hij is de spil van de Feyenoord-driehoek. Een speler waar Ajax vroeger zo dol op was en nu ontbeert.

SN Team van de Week 26

Middenvelder: Edson Álvarez (Ajax)

Ajax heeft nog wel altijd Edson Álvarez. Andermaal is hij uitverkozen tot het SN Team van de Week. Met zijn Mexicaanse bevlogenheid weet hij als geen ander hoe je moet presteren in De Klassieker. Álvarez ging volop in de strijd en jutte zijn team op. Het was geen toeval dat de verdedigende middenvelder de 1-1 maakte. Samen met zijn aanvallende maatje Steven Berghuis zorgde hij ruim een half uur ervoor dat Ajax Feyenoord domineerde. Berghuis zat met een assist en voorassist ook in de voorselectie, maar overleefde de laatste schifting niet. Berghuis viel in de tweede helft ook ver terug, waar eigenlijk alleen Álvarez bij Ajax overeind bleef.

Middenvelder: Oussama Tannane (NEC)

Wat is het toch een genot om naar Oussama Tannane te kijken. De 28-jarige technicus is in bloedvorm en leidde NEC naar een klinkende overwinning (1-3) bij RKC. Hij strooit met passjes en is vaak de koning van de assist. In Waalwijk was hij de man van de goals en bijna van de hattrick. Na een veldgoal, een vrije trap was het bijna een penalty die hem de wedstrijdbal bezorgde. Hij zag zijn strafschop echter gekeerd worden. Niettemin staat Tannane er weer in.

Aanvaller: Vito van Crooij (Sparta)

Bij de aanvallers kan je niet om Spartaan Vito van Crooij heen. De boomlange aanvaller is al week in week uit dicht bij een basisplaats en deze keer heeft hij het startplekje bemachtigd. Van Crooij scoorde voor de negende keer dit seizoen en heeft ook al tien assists op zijn naam staan. Met een heerlijke beweging passeerde hij in de slotfase twee verdedigers en besliste hij op onberispelijke wijze de wedstrijd in Emmen (0-2).

Aanvaller: Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen)

Sydney van Hooijdonk besliste de wedstrijd ook in het hoge noorden. De Noordelijke derby was eenzijdig en leverde een verdiende 0-2 zege op voor sc Heerenveen. Van Hooijdonk was de grote man met twee doelpunten. Hij bracht zijn seizoenstotaal op tien. De 23-jarige spits heeft het jaren moeilijk gehad, maar lijkt nu in Friesland boven te komen drijven. Het bezorgt hem voor nu een plekje in de punt van het SN Team van de Week.

Aanvaller: Manfred Ugalde (FC Twente)

Net als Álvarez verwelkomen we deze week ook weer Manfred Ugalde. De Costa Ricaanse aanvaller is helemaal los bij FC Twente. Met zijn twee doelpunten bezorgde hij de Enschedese club de zege tegen AZ (2-1). De kleine grote man is 1,73 meter, maar wist toch twee keer raak te koppen. Ugalde stootte daardoor op het nippertje een Rotterdammer uit het SN Team van de Week, maar daar zullen ze in Rotterdam niet wakker van liggen. Het verschil tussen Feyenoord en AZ is nu acht punten dankzij Ugalde.

Zitten er volgend seizoen weer 3 Rotterdamse clubs in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie