Slot verrast met opstelling Feyenoord

Foto: Slot verrast met opstelling Feyenoord

Feyenoord trapt om 12:30 uur de Eredivisie-zondag af met de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Arne Slot heeft één verrassing in zijn basisopstelling: Oussama Idrissi mag zich vanaf de eerste minuut bewijzen als linksbuiten.

De van Sevilla gehuurde buitenspeler zorgt ervoor dat Igor Paixão op de bank plaats moet nemen. Dat is enigszins verrassend, vooral omdat rechtsbuiten Alireza Jahanbakhsh een vraagteken was voor het treffen met de Limburgers. De Iraans international staat echter ‘gewoon’ in de basis en datzelfde geldt voor Santiago Giménez, die Danilo Pereira op de bank houdt.

Op het middenveld kiest Slot door de afwezigheid van Quinten Timber (geblesseerd, red.) opnieuw voor Javairo Dilrosun als aanvallende middenvelder. De rest van het driemansmiddenveld wordt ingevuld door aanvoerder Orkün Kökçü en Mats Wieffer.

In de defensie is er nog geen plek voor Gernot Trauner. De Oostenrijkse verdediger zit wel bij de wedstrijdselectie, maar moet zijn basisplaats voorlopig nog afstaan aan Lutsharel Geertruida. Marcus Pedersen vinden we daardoor weer terug op de rechtsbackpositie van de Rotterdammers.

Met de Eredivisie-topper tussen FC Twente en PSV op het programma heeft Feyenoord alle reden om een goed resultaat te boeken. Ajax heeft met de uitwedstrijd tegen Vitesse ook geen gemakkelijk programma. Feyenoord heeft daardoor genoeg kansen om de voorsprong van drie (Ajax) en zes (PSV) punten uit te laten lopen en de traditionele concurrenten onder druk te zetten.

Nummer twee AZ won gisteren met 2-1 van Cambuur Leeuwarden en legde de druk daarmee volledig bij Feyenoord. De ploeg van Pascal Jansen staat met één wedstrijd meer gespeeld op twee punten van de ploeg van Arne Slot. Bij (punt)verlies in Sittard komt de koppositie serieus in beeld voor de Alkmaarders.

Twente
Almere City FC
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 april 2024 00:53.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie