Slot legt uit waarom Dirk Kuijt met zijn staf meeloopt

Foto: Slot legt uit waarom Dirk Kuijt met zijn staf meeloopt

Het nieuws dat Dirk Kuijt weer meeloopt bij de technische staf van Feyenoord heeft in Rotterdam aardig wat losgemaakt. Velen snappen dat na de vervelende vorige periode en breuk van de oud-voetballer langs de lijn bij de Eredivisie-koploper niet zo.

Arne Slot steekt de loftrompet uit voor meelopende Dirk Kuijt

Trainer Arne Slot reageerde op de persconferentie: “Ik heb altijd een beetje contact met hem gehouden. Toen heb ik hem gevraagd of hij het leuk zou vinden om een paar dagen mee te lopen. Ik denk dat Dirk, en niet alleen ik, maar elke Feyenoorder denkt dat: Dirk heeft ontzettend veel voor Feyenoord betekend. Hij is jaren geleden weggegaan met de belofte terug te komen, en die belofte heeft hij waargemaakt. Bovendien heeft hij het voor elkaar gekregen om kampioen te worden, wat veel waardering van elke Feyenoorder verdient. Het is niet gebruikelijk dat een speler terugkeert, laat staan dat hij kampioen wordt.”

Slot liet al vaker mensen meelopen met zijn staf. “We hebben ook al Edwin de Graaf en Danny Buijs gehad, maar je wilt niet elke week iemand op bezoek hebben. Het kwam nu zo uit dat Dirk deze dagen kwam, wat voor hem leuk was en zo hebben wij het ook ervaren. Ik heb gemerkt dat Dirk een bevlogen trainer is. Ik hoop en verwacht dat hij de komende jaren ergens als trainer dezelfde successen kan boeken als hij als speler heeft gedaan.”

Kuijt aast op eerherstel na mislukte periode bij ADO Den Haag

“Ik hoop komend seizoen weer een mooie uitdaging aan te kunnen gaan”, zei Kuijt zelf over zijn trainerstoekomst, bij ESPN deze week. “Daar heb ik heel veel zin in en energie voor. Of er iets loopt? Ik ben me meer aan het oriënteren wat de mogelijkheden kunnen zijn. Het is na mijn eerste stap wel belangrijk dat de tweede stap een goede is. Daarin ben ik me aan het oriënteren wat de juiste keuze dan zou kunnen zijn, of dat nou hoofdtrainer of assistent is. Mocht de juiste functie voor mij niet voorbijkomen, dan denk ik dat het voor mij ook heel goed kan zijn om assistent van een hoofdtrainer te zijn.”

Kuijt zal uiteindelijk een goede trainer worden

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
342+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie