Slot constateert probleem: ‘Oplossing zien te vinden’

Foto: Slot constateert probleem: ‘Oplossing zien te vinden’

Feyenoord verspeelde tegen SC Heerenveen twee kostbare punten. De Rotterdammers kregen voldoende kansen tegen de Friezen, maar wisten doelman Andries Noppert niet te passeren. Trainer Arne Slot vond het resultaat dan ook teleurstellend, maar weet ook waar het probleem ligt bij zijn elftal.

Volgens Slot lag het probleem vooral aan de linkerkant tegen het zeer defensief ingestelde Heerenveen. “Het zou lekker zijn als de afstemming tussen de back en buitenspeler loopt”, zo citeerde het Algemeen Dagblad de oefenmeester. Duidelijk was te zien dat het aan de rechterkant met Lutsharel Geertruida en Javairo Dilrosun een stuk beter liep dan op de linkerkant met Marcus Pedersen en Patrik Walemark. “Het liep vorig seizoen beter, maar dat is geen verwijt aan deze jongens. Het is ook het gevolg dat ik een rechtsbenige speler als linksback moet opstellen.”

Oplossing zoeken

Slot denkt echter dat het probleem niet zomaar is opgelost nu de nieuwe aanwinst Marcos López bijna speelgerechtigd is. “Hij is gewend om aanvallende impulsen te geven. Maar het is ook een jongen die uit een competitie komt die niet gelijkwaardig is aan de eredivisie. Uit een land dat nog afwijkt van Nederland. Als hij straks mag spelen, moeten we zien hoe snel hij zich onze manier van spelen eigen maakt. Dat is moeilijk in te schatten.”

De oefenmeester heeft dan ook nog de nodige stof tot nadenken richting de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. “Met de spelers die we nu hebben moeten we gewoon een oplossing vinden. Misschien een linkshalf wat dieper wegzetten zodat hij aan de binnenkant zijn loopacties kan maken. Er zijn meerdere manieren om het op te lossen.”

TIP: Laat Feyenoord ook punten liggen in Waalwijk? De odd is 4.60!

Is Lopez de beste oplossing voor de linksbackpositie?

  • Ja
  • Nee
  • Feyenoord moet nog een betere linksback halen
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie