Sierhuis schiet Fortuna naar laatste acht in bekertoernooi

Ook Fortuna Sittard gaat de koker in bij de bekerloting voor de kwartfinales. Woensdagavond rekenden de Limburgers af met Almere City, waarbij Kaj Sierhuis de hoofdrol opeiste.

Limburgers winnen van Almere City

In de competitie ontlopen de middenmoters elkaar nauwelijks iets. Almere City steekt echter wat beter in zijn veel dan de tegenstander. De Flevolanders wonnen de voorbije twee Eredivisie-duels, terwijl de ploeg van Danny Buijs juist tweemaal onderuit ging. Toch waren de bezoekers een maatje te groot. Na 25 minuten werd de score geopend. Een kopbal van Siemen Voet ging richting Almere-doelman Nordin Bakker, maar als een echte spits kwam Sierhuis er nog tussen er prikte de 0-1 binnen.

Wéér scoort Sierhuis

Nog voor rust verdubbelde Sierhuis zijn productie. Na een scrimmage was de goaltjesdief attent om ook de 0-2 aan te tekenen. De oud-Ajacied dacht met een prachtige volley zijn hattrick te maken en zo de wedstrijd in het slot te gooien. Zijn treffer werd echter afgekeurd, waardoor er voor de thuisfans nog hoop was. Alex Pastoor was allesbehalve tevreden over zijn ploeg en voerde in de rust drie wissels door.

Almere kwam in het tweede bedrijf er iets beter in, maar echt overtuigd was het optreden nog altijd niet. Doordat een aantal kansen ook nog eens om zeep werden geholpen zat een ommekeer er niet meer in. In blessuretijd maakte Kornelius Hansen met zijn vijfde treffer in de beker nog de aansluitingstreffer. Die kwam echter te laat voor De Zwarte Schapen. Zaterdagavond krijgt Almere een herkansing in de Eredivisie, als precies hetzelfde affiche op het programma staat.

Scoreverloop: 0-1 (25′) K.Sierhuis, 0-2 (42′) K.Sierhuis, 1-2 (90+2′) K.Hansen

Vind je Fortuna een betere ploeg hebben dan Almere?