‘Schreuder maakt zichzelf belachelijk’

Foto: ‘Schreuder maakt zichzelf belachelijk’

Alfred Schreuder was na de tweede nederlaag op rij tegen Napoli verrassend positief over het spel van Ajax. De coach noemde het één van de betere wedstrijden van het seizoen. Dat leidde bijna tot gelach aan de tafel van Voetbalpraat bij ESPN. 

Arnold Bruggink kan er met zijn hoofd niet bij dat Schreuder dit soort uitspraken doet. Dat heeft vooral met de beeldvorming te maken, stelt de voormalig aanvallende middenvelder. “Ook al denk je dat misschien een heel klein beetje, spreek dat dan als Ajax-trainer alsjeblieft niet uit”, stelde Bruggink.

Ajax 

Kenneth Perez is het met zijn collega eens. “Dat is als Ajax-supporter ook niet leuk om te horen. Als je net met 10-3 weggevaagd bent over 2 wedstrijden en in één wedstrijd dan 4-2, waarbij je duidelijk zag dat Napoli dacht ga lekker tikken en als het even moest dan zetten ze weer aan.”

Perez snapt de positieve draai van Schreuder wel. “‘Ik snap wel dat je zegt dat je een betere wedstrijd hebt gespeeld dan vorige week”, stelde Perez. Máár: “Het kon ook niet heel veel slechter.”

Alfred Schreuder

Marciano Vink is het daar mee eens. “De fouten waren minder grof (dan in het eerste duel, red.)”, zei de analist. “De vierde van Daley was een persoonlijke fout, maar in Amsterdam waren de fouten gewoon positioneel. De rode loper werd uitgelegd. Die fouten waren groter. Vandaar dat ze misschien het gevoel hebben gehad dat het nu wel iets beter stond.”

Toch vindt Perez dat een Ajax-trainer na een nederlaag nooit kan zeggen dat er goed gespeeld is. “Dan nog, ben ik het met Arnold eens: zeg het niet. Je lat is hoger dan dat je tevreden bent dat je maar met 4-2 verloren hebt.’ Iets waar Vink het alleen maar mee eens kan zijn. ‘Ik snap ook niet dat je dat als Ajax-trainer in de mond durft te nemen.”

TIP: Wint Ajax van LIverpool? Pak 4.6x je inzet!

Maakt Schreuder zichzelf belachelijk?

  • Ja
  • Nee
304+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie