Schreuder maakt korte metten met gerucht: ‘En daarmee af’

Foto: Schreuder maakt korte metten met gerucht: ‘En daarmee af’

Vanochtend schreef Valentijn Driessen in De Telegraaf dat het er meer en meer op begint te lijken dat Danny Blind vanuit de Raad van Commissarissen ‘baas bij Ajax wordt’. Op die stelling reageert coach Alfred Schreuder vandaag, tijdens de persconferentie richting RKC-uit.

“Ik heb het gelezen, maar zo heb ik het niet ervaren. Het is iets voor Valentijn, maar niet voor mij. Danny Blind is nu assistent-bondscoach van Oranje en Van der Sar is directeur. Ik weet zeker dat het niet zo is en daarmee af.”

Over technische zaken filosofeert Schreuder regelmatig samen met Klaas-Jan Huntelaar, Gerry Hamstra en Edwin van der Sar. “Ik vond ook dat we het goed gedaan hebben. We zitten merendeels met Gerry, Klaas en de scouting. Als er meer bij komt kijken, zit Edwin er ook bij. Met Adrie Koster (tijdelijke vervanger Blind bij RvC, red.) heb ik wel contact, maar dat is kort.”

Column Driessen

Driessen schreef vanochtend onder meer: “Zonder technisch directeur en omdat Van der Sar zich niet verweerde, heeft de RvC met graagte alle ruimte aan Blind gegeven om in het technische machtsvacuüm te stappen. Zonder officiële functie praat hij overal over mee, is bij iedere beslissing betrokken en bepaalt volgens ingewijden het technisch beleid.”

“Bij terugkeer als commissaris moet Blind z’n eigen beleid beoordelen en daarop toezicht houden. De suggestie dat Blind terugkeert als technisch directeur ligt niet direct voor de hand. Niets is zo lekker als vanuit de coulissen de lakens uitdelen zonder wekelijks een microfoon onder je neus geduwd te krijgen.”

Aan het eind van het seizoen is Schreuder nog altijd trainer van Ajax

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie