Driessen: ‘Ajax vaart gevaarlijke koers’

Foto: Driessen: ‘Ajax vaart gevaarlijke koers’

Valentijn Driessen stelt vandaag in De Telegraaf dat Ajax ‘een gevaarlijke koers vaart’ nu de Raad van Commissarissen steeds meer de macht lijkt te grijpen bij de club. Het zou er al toe geleid hebben dat Danny Blind zich steeds nadrukkelijker overal mee bemoeid, waarbij trainer Alfred Schreuder ‘zich in de steek gelaten voelt’.

“Schreuder verdient een half jaar om zich te bewijzen bij Ajax”, opent Driessen zijn relaas. “Zelfs na de kwetsbaarheid en radeloosheid die hij tentoonspreidde tijdens z’n gedenkwaardige persconferentie. Want hoewel hij een bewuste tirade afstak, vertelde het beeld een ander verhaal.”

“Wie intussen volledig buiten beeld blijft, maar als een poppenspeler aan de touwtjes trekt bij Ajax – zonder verantwoordelijkheid te dragen – is Danny Blind. Zonder technisch directeur en omdat Van der Sar zich niet verweerde, heeft de RvC met graagte alle ruimte aan Blind gegeven om in het technische machtsvacuüm te stappen. Zonder officiële functie praat hij overal over mee, is bij iedere beslissing betrokken en bepaalt volgens ingewijden het technisch beleid.”

‘Gevaarlijke koers’

“De suggestie dat Blind terugkeert als technisch directeur ligt niet direct voor de hand. Niets is zo lekker als vanuit de coulissen de lakens uitdelen zonder wekelijks een microfoon onder je neus geduwd te krijgen. De RvC van Ajax vaart een gevaarlijke koers. Door zich niet te beperken tot toezicht houden, maar zich met de uitvoering te bemoeien. En dat ook nog eens via Danny Blind, die op zijn beurt ongetwijfeld een kort lijntje heeft met Van Gaal”, aldus Driessen tot slot.

Goed dat Danny Blind steeds meer impact krijgt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie