Schreuder legt basisplaatsen Kudus en Berghuis uit

Foto: Schreuder legt basisplaatsen Kudus en Berghuis uit

Ajax speelt op dit moment tegen Feyenoord in de Rotterdamse Kuip en dat doen de Amsterdammers met Mohammed Kudus en Steven Berghuis in de basis. De twee technisch begaafde voetballers ontbraken de laatste weken bij de regerend landskampioen van de Eredivisie door blessures/ziekte.

Voor de camera van ESPN gaat trainer Alfred Schreuder allereerst in op de basisplaats voor Kudus: “Ik heb vaak met hem gespeeld in grote wedstrijden. Dat heeft hij naar behoren gedaan. Aan de bal is hij behoorlijk vast, dat hebben we nodig vandaag.” Met zijn beweeglijkheid kan de Ghanees het de verdedigers van Feyenoord moeilijk maken, denkt de coach: “Je kan een man extra op het middenveld creëren, vanuit daar kunnen we de diepte zoeken.”

Voor Berghuis is het een pikant weerzien met de supporters van zijn oude cluppie: “Hij is rustig en natuurlijk een ervaren jongen. Berghuis heeft de hele week super goed getraind. Dit zijn juist de mooie wedstrijden, waar je over tien jaar geweldig op terug kan kijken.”

Hoe moet je Feyenoord, dat eerste staat in de Nederlandse competitie, bestrijden? “Als wij de bal hebben moeten we goed lezen wat Feyenoord doet. We zullen bekijken hoe dat aan het begin van de wedstrijd gaat. Feyenoord zet op twee manieren druk, daar hebben we op getraind. Aan het begin meer de lange bal spelen is een optie, het hangt af van hoe hoog Feyenoord staat.”

Arne Slot over ‘acht punten’

Ook oefenmeester Arne Slot meldde zich bij de omroep: “Veel mensen hier in Rotterdam zijn al bezig met acht punten (de voorsprong bij een overwinning, red.). Maar ik probeer vooral met de wedstrijd bezig te zijn. Wat is er nodig om een wedstrijd als deze te winnen?”

Het antwoord gaf hij vervolgens zelf: “Veel hetzelfde doen als in de voorgaande zestien duels. We staan niet voor niets waar we nu staan. Ajax is misschien wel de sterkste tegenstander in de competitie, het zou gek zijn als je compleet wat anders gaat doen. Je kijkt met een schuin oog naar de kwaliteiten van Ajax, maar vooral naar je eigen kwaliteiten.”

Wordt het een gelijkspelletje?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Snap jij de keuzes van Schreuder?

  • Ik wel
  • Ik niet
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie