Schreuder beargumenteert Ajax-opstelling

Foto: Schreuder beargumenteert Ajax-opstelling

Alfred Schreuder heeft kort voor de aftrap tegen Vitesse tekst en uitleg gegeven over het basiselftal van Ajax. De trainer houdt Daley Blind opnieuw buiten de ploeg, verder hebben ook Brian Brobbey en Jorge Sánchez. een reserverol.

Tegen PSV startten de Amsterdammers voor het eerst met Brobbey in de spits en Mohammed Kudus erachter. “We waren niet helemaal tevreden over het koppel. Dat had er ook mee te maken dat de aanvoer slecht was, maar we kijken ook naar waar Brobbey vandaan kwam”, aldus Schreuder voor de camera van ESPN. “Hij heeft zondag negentig minuten gespeeld en we spelen nu drie wedstrijden in zes dagen. Het is voor hem gewoon lastig om vandaag weer zestig à zeventig minuten te spelen.”

“Je had gehoopt dat er meer wisselwerking zou zijn, meer dynamiek, omdat ze allebei power en snelheid hebben”, vervolgde Schreuder over het koppel. “We waren te veel aan het vechten voorin. Aan de bal waren we gewoon niet goed genoeg. We kwamen niet in de ruimtes die we moesten bespelen.”

Linksbackpositie

Tegen Vitesse kiest de Barnevelder voor Owen Wijndal als linksback, hij geniet de voorkeur boven Blind. “Je hebt natuurlijk afwegingen gemaakt. Ik heb vorige week de keuze gemaakt om Owen op te stellen en Rensch tegen PSV”, aldus Schreuder, die beaamt dat Blind belangrijk is in de opbouw. “Ik ben er zeker van overtuigd dat Daley een heel goede passer is, die andere mensen altijd goed in stelling brengt. Maar we maken een andere keuze. Uit tegen Rangers hebben we uitstekend laten zien hoe we het kunnen oplossen.”

De opbouw wordt belangrijk tegen de Arnhemmers. “Ze moeten veel sneller de bal spelen. Normaal is dat absoluut een kwaliteit van Timber. Calvin (Bassey, red.) weet dat hij zich daarin moet verbeteren. Wij willen hem de tijd geven om zich te ontwikkelen. We weten hoe het in het verleden is gegaan met Martínez en Álvarez. Hij heeft die tijd gewoon nodig en die geven wij hem.”

Snap je zijn keuzes?

  • Zeker wel
  • Nee, totaal niet
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie