Scherpen: “Cruciale momenten bij Ajax bij de meeste mensen blijven hangen”

Foto: Scherpen: “Cruciale momenten bij Ajax bij de meeste mensen blijven hangen”

Kjell Scherpen heeft absoluut geen spijt van zijn transfer naar Brighton & Hove Albion in de zomer van 2020, al komt de voormalig Ajax-keeper ook daar niet aan de bak. In Nederland staat hij er naar eigen zeggen minder goed op door een aantal fouten die hij maakte.

Scherpen vond het vooral prettig om in Engeland aan een frisse start te beginnen. “Wat het voor mij óók aantrekkelijk maakte hierheen te gaan, is dat ik hier opnieuw kon beginnen op een plek waar mensen nog geen mening over me hadden”, vertelt hij in een interview met Voetbal International. “Hoewel ik bij FC Emmen en Jong Oranje goed gepresteerd heb, zijn een paar cruciale momenten bij Ajax toch bij de meeste mensen blijven hangen, ben ik bang.” Scherpen heeft het vooral over blunders in de Europa League-kwartfinale tegen AS Roma. Ook zag hij er niet goed uit bij de doelpuntrijke bekerzege op FC Utrecht (5-4).

Bij The Seagulls zou Scherpen in eerste instantie tweede doelman worden, maar doordat hij begon met een blessure zakte de lange doelman een plaatsje in de pikorde. “Daar baal ik van, maar dat is gewoon even hoe het is. Tijdens de afgelopen maanden heb ik een flink aantal wedstrijden in de Onder-23-competitie gespeeld en daarnaast natuurlijk bij Jong Oranje. Dat was goed voor mijn wedstrijdritme.”

Debuut Brighton

Scherpen debuteerde vorige week in de 1-2 FA Cup-overwinning op West Bromwich Albion. “Het was geen heel drukke middag voor me”, aldus de 21-jarige Emmenaar. “De dingen die ik moest doen, zijn goed gegaan én we hebben gewonnen. Na afloop heb ik de complimenten gekregen van de technische staf.” Desondanks heeft hij aangegeven deze winter verhuurd te willen worden.

Wint Brighton morgen van Crystal Palace? Twee keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Het negatieve imago in Nederland onterecht?

  • Ja, goede keeper
  • Nee, geen topkeeper
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie