Ryan Donk middenin Turks rampgebied: ‘Verschrikkelijk’

Foto: Ryan Donk middenin Turks rampgebied: ‘Verschrikkelijk’

Eén van de Nederlanders die in Turkije vertoefde op het moment van de allervernietigende aardbevingen (7.5 en 7.8 op de Schaal van Richter) was Ryan Donk, speler van het Turkse Kasimpasa. De 36-jarige verdediger, die onder meer voor AZ speelde in het verleden, bleef gelukkig ongedeerd.

Donk was in Hatay, heel dichtbij het epicentrum van de aardbeving in Gaziantep, waar afgelopen weekend werd verloren door Kasimpasa. “Normaal vliegen ze na de wedstrijd direct terug, maar door het slechte weer kon dat niet”, vertelt vader Henk Donk in De Telegraaf. “Ze zijn ’s nachts in het hotel wakker geschrokken door de hevige aardschokken. Het gebouw heeft het gehouden. Ze hebben de nacht verder doorgebracht in de bus. Pas laat in de middag hebben ze terug kunnen vliegen naar Istanbul. Het is een verschrikkelijke ervaring geweest.”

Hatay

Diverse spelers van Hatayspor, de tegenstander van Kasimpasa afgelopen weekend, zaten vast onder het puin, waaronder oud Vitesse-aanvaller Christian Atsu. Laatstgenoemde is volgens A Bola levend onder het puin vandaan gehaald, technisch directeur Taner Savut is nog vermist.

Het officiële dodental in Turkije en Syrië nadert inmiddels al de 5000. Complete steden zijn verwoest, wedstrijden in de Turkse Süper Lig zijn vanzelfsprekend afgelast deze midweek. Het Nederlandse Rode Kruis heeft inmiddels meer dan een miljoen euro aan donaties opgehaald.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie