‘Ronduit gênante situatie bij Ajax’

Foto: ‘Ronduit gênante situatie bij Ajax’

Voor Ajax was het een bijzonder hectische slotperiode van de zomerse transferwindow. Zo waren daar Edson Álvarez en Mohammed Kudus die nog een vertrek wilden forceren door niet meer te komen trainen, net als eerder al Antony (met succes) deed.

Columnist Sjoerd Mossou vond het veelzeggend dat Álvarez en Kudus dat deden, terwijl verderop in Eindhoven sterspelers Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré ondanks alle geruchten ‘gewoon’ meededen (en uitblonken) bij PSV, tegen FC Volendam (7-1). “Het zegt alles over het verschil in cultuur en (moreel) leiderschap tussen de twee meest toonaangevende topclubs van Nederland, in elk geval op dit moment. Werk weigeren omdat je geen risico wilt lopen op een blessure, vlak voor een transfer? Voor beide PSV’ers was het nooit een optie.”

Mossou haalt nog een verhaal aan, in zijn relaas voor het Algemeen Dagblad: “Technisch directeur Mark-Jan Fledderus vertelde diezelfde dag op het clubkanaal van FC Groningen hoe hij iets soortgelijks met spits Jørgen Strand Larsen had aangepakt. De Noor wilde óók graag weg – en niet per se onbegrijpelijk. De ene na de andere mooie club was deze zomer bereid miljoenen te betalen voor Strand Larsen, maar Groningen weigerde lange tijd mee te bewegen. Toen ook hier een arbeidsconflict dreigde, hield Fledderus het simpel in een gesprek met de spits. Vrij vertaald: ‘Zolang jij niet komt trainen, neem ik voor geen enkele club de telefoon meer op. Dus kies zelf maar.'”

‘Ronduit gênant’

De journalist is bikkelhard over de situatie in de hoofdstad. “Dat het grote Ajax er blijkbaar niet in slaagde om dergelijk fatsoen af te dwingen bij zijn spelers, is ronduit gênant. In financieel opzicht was de Amsterdamse club de absolute winnaar van deze transferzomer. Toch slaagde het erin zichzelf de laatste dagen op tenenkrommende wijze voor joker te zetten.”

Mossou besluit met een conclusie: “Tegenwoordig lijkt in Amsterdam haast elke norm vervaagd. Of het nu gaat om Quincy Promes, André Onana, coronaregels, Marc Overmars of Mohamed Ihattaren; steeds opnieuw ontbreekt het de rijkste club van Nederland aan ethiek, communicatie, leiderschap en orde. Deze week bleek Ajax wederom stuurloos, een club waar spelers en hun zaakwaarnemers blijkbaar de ruimte voelen om schijt te hebben aan alles en iedereen. Voor een grootmacht die op allerlei gebieden een voorbeeldclub pretendeert te zijn, zowel in Nederland als daarbuiten, is dat niets minder dan een afgang.”

TIP: Eindigt Ajax-Cambuur in 4-0? Win negen keer je inleg via Unibet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Eens met Mossou?

  • Ja
  • Nee
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie