Ron Jans over terugkeer: “Dan praat je natuurlijk ook over Groningen”

Foto: Ron Jans over terugkeer: “Dan praat je natuurlijk ook over Groningen”

Na 3 jaar trainer te zijn geweest van FC Twente, verlaat Ron Jans het Twentse land. Al snel na zijn besluit werd Jans gevraagd of hij nog openstaat voor ‘nieuwe’ uitdagingen en werd hij al snel gelinkt aan FC Groningen en PEC Zwolle. In een interview met Voetbal International is hij daar nu wat dieper op ingegaan.

Recentelijk werd Jans in verband gebracht met een terugkeer naar de Trots van het Noorden, mede gezien de slechte resultaten van Groningen. Zelf geeft de Twente-coach aan nog contact te hebben gehad met oud-Groningen-directeur Hans Nijland: “Ik heb vanochtend nog een tijd gebeld met Hans Nijland. Dan praat je natuurlijk ook over FC Groningen. De club gaat ons aan het hart, dat zal niet veranderen”.

Of hij nog zal terugkeren bij de club waar die zijn debuut als trainer in de Eredivisie gemaakt heeft, ligt allesbehalve in de lijn der verwachtingen: “Terugkeren is niet aan de orde. Daar moet je sowieso mee oppassen.” Een comeback bij PEC Zwolle is waarschijnlijk dus óók niet im frage.

‘Hoofdrol mag, hoeft niet’

Jans heeft al aangegeven niet definitief uit de voetbalwereld te stappen, maar een terugkeer als technisch directeur ziet de geboren Zwollenaar daarentegen niet zitten: “Nee, dat ga ik zeker niet doen. Een andere rol in het voetbal zou best kunnen, maar ik zou niet weten wat. Je ziet elders wel mannen als Fred Rutten, Dwight Lodeweges en nu weer Hans Westerhof die een collega bijstaan.” Ron Jans ‘hoeft niet zo nodig meer in de spotlight te staan’: “Dat zou iets voor mij kunnen zijn. Mijn ego is er niet te groot voor, in ieder geval. De hoofdrol mag, maar moet niet meer per se.”

Wordt hij ergens anders coach?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
301+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie