PSV’er is fan van Fabrizio Romano, maar wil zelf niet vertrekken

Foto: PSV’er is fan van Fabrizio Romano, maar wil zelf niet vertrekken

Hoewel Phillipp Mwene een trouw volger van transfergoeroe Fabrizio Romano is op Twitter, wil de Oostenrijkse rechtsback zelf geen transfer gaan maken deze zomer. Dat is in ieder geval niet zijn plan.

‘Manusje van alles’ Phillipp Mwene wil in Eindhoven blijven

We zijn bezig aan een goede campagne met Oostenrijk, maar nu staan belangrijke dingen voor PSV op het programma”, vertelt Mwene (29) aan het Eindhovens Dagblad, tijdens het trainingskamp in zijn geboorteland. Bij de nationale ploeg van Oostenrijk is hij momenteel de eerste linksback, ook al is hij een rechtspoot. “Ik heb van nature altijd een voorkeur voor rechts, maar inmiddels zo vaak op links gespeeld dat het me eigenlijk niet meer uitmaakt.”

“Voor clubs is dat een voordeel, ook voor PSV. Ik schrik niet als er aan de andere kant een gat valt en speel waar de trainer me nodig heeft.” Mwene vertelt verder dat hij graag ook het komende seizoen bij PSV speelt. “Mijn zomer verliep zoals gepland, met twee goede interlands tegen België en Zweden en daarna een fijne vakantie. Nu ben ik weer op PSV gericht, waar mijn contract nog een jaar doorloopt en waar we dit trainingskamp allemaal de nieuwe coach leren kennen. Voor mezelf is het een groot doel om dit seizoen het kampioenschap te winnen. Ik ben hier nu twee jaar en dat is wat er echt ontbreekt. Pas als dat is behaald, kan ik écht tevreden kijken naar wat we hebben bereikt.”

Here we go

“Ik kan een trainer twee opties geven en als er wat speelt in een team, zoals blessures, is dat nooit vervelend. Zelf kijk ik wel naar transfers van anderen en wat er op de transfermarkt gebeurt. Ik volg Fabrizio Romano en vind elke ‘here we go’ leuk.” Ongetwijfeld gaat Romano ook nog ‘here we go’s loslaten over PSV. Er moet namelijk nog het nodige gebeuren deze zomer. “Ik ben blij dat we in de aanval al belangrijke opties erbij hebben. Hopelijk komen er nog een aantal sterke spelers. Conditioneel zetten we nu stappen en er is nog veel te verbeteren. We kwamen heel snel met tien man te staan en moesten daardoor onze plannen al snel bijstellen. Dat kan ook in een wedstrijd gebeuren en dus is het goed dat we dit al meegemaakt hebben.”

Mwene is goed genoeg voor een basisplaats bij PSV

  • Eens
  • Oneens
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie