PSV zonder supporters in Amsterdam: “KNVB meet met twee maten”

Foto: PSV zonder supporters in Amsterdam: “KNVB meet met twee maten”

Marcel Brands is niet te spreken over de zware straffen, die zijn uitgedeeld na Ajax-PSV om de Johan Cruijff Schaal. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam besloot dat de Eindhovense supporters bij de volgende editie van de topper niet welkom waren. Brands maakt hierin de KNVB verwijten.

De KNVB greep in nadat er ‘langdurig (antisemitische) spreekkoren, kwetsende liederen en zeer onwenselijke beledigingen aan het adres van een aantal Ajax-spelers’ gerapporteerd werden. PSV kreeg een boete en mist dus meereizende supporters vandaag in de kraker.

“Ik vind dat als je zo’n besluit neemt, je met twee maten meet”, stak Brands van wal bij ESPN. “Dat heb ik ook aangegeven bij de KNVB. Er werd in dat duel om de Johan Cruijff Schaal van twee kanten gezongen. Wij irriteren ons daar aan. Ga achter je ploeg staan en laat de tegenstander met rust… Dat gebeurde niet van twee kanten. Je krijgt dan een rapport van de KNVB waarin het per minuut wordt weergegeven. Dan krijgt PSV deze straf en een boete. Aan de andere kant nul. Dat is moeilijk uit te leggen aan onze supporters.”

Met twee maten meten

Brands snapt niet waarom Ajax niets te horen kreeg. “Er is niet eens een vooronderzoek ingesteld. Het gaat me er niet om dat Ajax gestraft wordt, maar hoe kan ik uitleggen aan de achterban dat er met twee maten gemeten wordt?” Richting het tweede duel tussen Ajax en PSV sprak Brands met Halsema. “Ik heb aan haar gevraagd of het Amsterdamse vak ook leeg bleef vandaag. Daarop antwoordde ze dat Ajax een aantal stadionverboden had uitgedeeld.”

Een groep boze PSV-supporters zocht Halsema op bij haar huis. “Dat vind ik niet goed. Iedereen mag het ergens niet mee eens zijn, maar ik vind niet dat je mensen in hun privésituatie moet storen. En zeker ook niet kinderen van mensen erbij moet betrekken”, verwees de PSV-directeur op de tekst die op een spandoek stond.

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

6 november 2022

16:45

Ajax
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Eens met Brands?

  • Ja
  • Nee
298+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie