‘PSV wil oude bekende terughalen’

Foto: ‘PSV wil oude bekende terughalen’

PSV is naar verluidt van plan om Shurandy Sambo komende zomer terug te halen naar Eindhoven. De nummer 2 van de Eredivisie wil hem in de voorbereiding laten meedraaien, om vervolgens te beslissen of hij goed genoeg is voor een basisplaats.

Enthousiasme PSV over Sambo

Het 21-jarige talent doorliep de jeugdopleiding van PSV en mocht dit seizoen minuten opdoen bij Sparta Rotterdam. Het tijdelijke vertrek bleek succesvol uit te pakken, want hij kwam dit voetbaljaar al tot 25 wedstrijden in het basisteam en 2 invalbeurten. Daarin was hij goed voor 2 doelpunten en een assist.

Buiten de statistieken om zag PSV dat Sambo zich uitstekend ontwikkelde en dat hij daarom mogelijk klaar is voor een rol binnen de selectie van de Eindhovenaren. Hoewel Sparta hem dolgraag nog een seizoen op huurbasis in het team heeft, stuurt de Nederlandse topclub nadrukkelijk aan op zijn terugkeer. Dat meldt Voetbal International.

Sambo ligt in Eindhoven nog een seizoen vast en zal naar verwachting van Van Nistelrooij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de kans krijgen om zichzelf in het eerste team te bewijzen. Mocht hij het alsnog afleggen ten opzichte van zijn concurrenten dan wil PSV naar verluidt wel meewerken aan een al dan niet tijdelijk vertrek.

Strijd voor Europees voetbal

De vleugelverdediger staat met Sparta op de vijfde plek, waarmee het zich plaatst voor de play-offs. Op het spel staat een ticket voor de voorronde van de Conference League. Na 30 wedstrijden bezetten Sparta, FC Twente, FC Utrecht en NEC de posities die er recht op hebben. RKC Waalwijk en sc Heerenveen staan echter op een gelijk aantal punten als NEC, terwijl Go Ahead Eagles twee punten minder heeft.

Scoort Sambo zaterdag tegen PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat moet PSV met Sambo doen?

  • Terughalen
  • Bij Sparta laten zitten
  • Definitief laten vertrekken
936+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie