‘PSV-fans namen mij de overgang naar Ajax niet in dank af’

Foto: ‘PSV-fans namen mij de overgang naar Ajax niet in dank af’

Het gebeurt niet heel vaak dat er een speler van Ajax naar PSV of andersom transfereert, maar Peter Hoekstra deed het in 1996 wel. Tegenover Ajax Life blikt hij er op terug.

“De fans namen mij de overgang naar Ajax niet in dank af, laat ik het zo zeggen. Ik kreeg wel het een en ander te horen ja. Ik was bij PSV natuurlijk wel een jongen van de club. Ik ging daar al op mijn veertiende naartoe en zat er al negen jaar toen Ajax zich meldde. Ik was bij de supporters in Eindhoven ook altijd wel populair. Vooral omdat ik uit de opleiding kwam.”

Toch sprak Hoekstra ook mensen die hem die transfer wél gunden. “Het lag vooral gevoelig bij supporters. De club PSV dacht wel mee. De clubleiding en trainer Dick Advocaat wilden me graag houden. Maar ze respecteerden mijn keuze om naar Ajax te willen. Mijn medespelers gunden het me ook. Daar was het geen groot issue. Zo is het altijd geweest in de voetballerij. Als voetballers onderling praat je er gewoon over en iedereen weet hoe het kan lopen.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

‘Ajax als rode lap’

Hoekstra vervolgt: “Ajax zet van nature bij heel veel clubs kwaad bloed. Een rode lap, zeg maar. Ook in die tijd. Ajax won toen ook vrijwel alles. Dat wringt. De een noemt het Amsterdams zelfvertrouwen, de ander arrogantie. Je merkte wel dat we niet opkeken tegen wedstrijden. Het maakte ons totaal niet uit tegen wie we speelden. Maar dat was op een positieve manier. Dat had niks met arrogantie te maken. Wel met zelfvertrouwen. Er werd vaak gezegd dat Ajax een ‘koude club’ was, maar daar heb ik nooit wat van gemerkt. Ik paste me ook snel aan. Had daar geen moeite mee.” Uiteindelijk kwam hij tot 84 wedstrijden voor Ajax.

Minstens 3 goals bij Ajax – PSV?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat gaat het zondag worden?

  • Winst Ajax
  • Gelijkspel
  • Winst PSV
1279+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie