‘PSV accepteert verlies van 80% op miljoenenaankoop’

Foto: ‘PSV accepteert verlies van 80% op miljoenenaankoop’

PSV lijkt zich er bij te hebben neergelegd dat er een miljoenenverlies afgeschreven gaat worden op Timo Baumgartl. De Duitser wordt dit seizoen verhuurd aan Union Berlin, dat de koopoptie van drie miljoen euro niet lijkt te gaan lichten.

PSV neemt komende zomer vrijwel zeker afscheid van Baumgartl

PSV ziet echter ook geen toekomst in de Duitse mandekker, die in 2019 voor zo’n tien miljoen euro werd weggehaald bij VfB Stuttgart, en is bereid om Baumgartl voor ‘twintig procent van de aankoopsom te laten gaan’, meldt het Eindhovens Dagblad. Dat zou dus neerkomen op zo’n twee miljoen euro, en daarmee acht miljoen euro verlies.

Na de winter kwam Baumgartl pas drie keer in actie voor Union Berlin, zijn laatste optreden dateert al weer van medio maart. “Het contract van de Duitser loopt na dit seizoen nog één jaar door en PSV heeft het grootste deel van zijn transfersom al afgeschreven op de eigen financiële balans. Verkoop voor pakweg twee miljoen euro in deze zomer veroorzaakt volgend seizoen dan geen extra verlies meer”, weet het ED.

‘Veel interesse’

Het regionale medium meldt verder dat er wel veel clubs met interesse in Baumgartl zijn, maar dat er vooralsnog geen concrete aanbiedingen binnen zijn gekomen in Eindhoven. Vorig kalenderjaar kreeg de verdediger nog een loodzwaar herstel na teelbalkanker voor de kiezen.

Zou jij een bod van 2 miljoen op hem accepteren, als je PSV was?

  • Ja
  • Nee
420+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie