Preview: Manchester City en Liverpool nemen het direct na het WK tegen elkaar op

Foto: Preview: Manchester City en Liverpool nemen het direct na het WK tegen elkaar op

De voetbalwereld staat nooit stil. Op donderdag staat met Manchester City – Liverpool de eerste kraker sinds het WK op het programma. Bij beide ploegen gingen veel spelers richting het WK waardoor ze nu nog niet allemaal terug bij hun club zijn. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de achtste finale van de League Cup. Wie gaat er door naar de kwartfinale? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Manchester City – Liverpool.

Manchester City: teaminfo en vorm

De ploeg van Pep Guardiola nam het op tegen Chelsea in de vorige ronde van de Engelse League Cup. Deze wedstrijd werd begin november gespeeld en City wist uiteindelijk met 2-0 te winnen door doelpunten van Riyad Mahrez en kersvers wereldkampioen Julián Alvarez. Een aantal dagen geleden speelde Manchester City een oefenwedstrijd tegen Girona. Mahrez, Erling Haaland, Kevin De Bruyne en İlkay Gündoğan deden mee aan deze wedstrijd. Verder werd het basiselftal gevuld met jeugdspelers van de ploeg.

Eigenlijk is het nog helemaal onduidelijk hoe City aan de start verschijnt van deze wedstrijd. Het is echter een zekerheid dat de ploeg niet op volle oorlogssterkte aan de start zal staan. Guardiola kan gelukkig wel gebruik maken van Erling Haaland. De Noorse superspits verkeerde in een supervorm voor het WK en is als een van de weinige echt uitgerust voor deze wedstrijd.

Manchester City zal direct goed uit de startblokken willen schieten. De laatste wedstrijd die de club speelde, tegen Brentford, werd met 1-2 verloren. De clubs zullen zo snel mogelijk weer terug in hun ritme willen komen. In de aankomende tijd hebben de Engelse clubs het druk. Naast deze bekerwedstrijd komt Boxing Day er ook weer aan, de Engelse ploegen krijgen geen rust.

Erling Haaland scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Liverpool: teaminfo en vorm

Voor Liverpool kwam het WK op een prettig moment. Het liep niet lekker dit seizoen bij de ploeg van Jürgen Klopp waardoor Liverpool momenteel zesde staat in de Premier League. Er werd in veertien competitiewedstrijden slechts zes keer gewonnen door Liverpool. Ook in de vorige ronde van de League Cup had Liverpool het lastig tegen Derby County. In reguliere tijd eindigde de wedstrijd in een 0-0 en uiteindelijk wist Liverpool met 3-2 te winnen via de penalty’s. Caoimhín Kelleher pakte er drie en was daarmee de man van de wedstrijd.

Liverpool heeft het geluk dat er iets minder sterspelers richting het WK zijn gegaan. In de laatste oefenwedstrijd tegen AC Milan stonden onder andere Mohamed Salah, Roberto Firmino, Thiago Alcântara, Joe Gomez, Joël Matip en Andrew Robertson gewoon aan de start. Vergeleken met Manchester City kan Klopp dus meer basisspelers opstellen in de bekerwedstrijd. Virgil van Dijk is ondertussen ook terug in Liverpool, maar hij zal waarschijnlijk nog geen minuten maken.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Manchester City – Liverpool

De afgelopen seizoenen was dit dé kraker van het Engelse voetbal. Door de mindere vorm van Liverpool eerder dit seizoen en de afwezigheid van een aantal spelers is de verwachting dat het geen spektakelstuk worden. Mohamed Salah en Erling Haaland doen waarschijnlijk wel gewoon mee dus er staan toch nog genoeg topspelers aan de start. Doordat er bij City meer spelers afwezig zijn dan bij Liverpool is de tip: wedden op ‘Liverpool wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 4.00 bij bet365.

Liverpool wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:39
0+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
27+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
37+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
55+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
23+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
164+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
33+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
235+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
117+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
70+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
36+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
451+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
173+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
43+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
245+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
88+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
130+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
670+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
318+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
345+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie