Preview: Brazilië favoriet in kwartfinale tegen stugge Kroaten

Foto: Preview: Brazilië favoriet in kwartfinale tegen stugge Kroaten

Er zijn nog maar acht landen over op het WK in Qatar. De finale komt steeds dichterbij. Als land hoef je namelijk nog maar drie keer te winnen om wereldkampioen te worden. Brazilië behoort tot de favorieten, maar kunnen de Brazilianen ook van de stugge Kroaten winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Kroatië – Brazilië.

Kroatië: teaminfo en vorm

Vier jaar terug haalde Kroatië de finale van het WK in Rusland. Dit was dé verrassing van het toernooi en ook in Qatar behoorde Kroatië tot de outsiders. Toch weet het land het weer te flikken om minimaal tot de kwartfinale te komen. Er werd in de achtste finale gelijkgespeeld tegen Japan (1-1) waardoor er uiteindelijk penalty’s moesten worden genomen.

Net als in Rusland, toen Kroatië van Rusland én Denemarken won na penalty’s, wist Kroatië te winnen na een zenuwslepende penaltyserie. Dominik Livaković pakte drie penalty’s tegen Japan en was daarmee de held van de Kroaten.

De Kroaten hebben met Luka Modrić, Mateo Kovačić en Marcelo Brozović misschien wel het beste middenveld van het wereldkampioenschap. Hierdoor kan het land de wedstrijden vaak controleren. Ondertussen maakt Joško Gvardiol in de achterhoede indruk door elke tegenstander onschadelijk te maken.

Het enige wat Kroatië echt mist om makkelijk wedstrijden te winnen is een Europese topspits. Andrej Kramarić is een wisselvallige spits die soms uitschieters heeft. Mede hierdoor maakt Kroatië weinig doelpunten en zal het tegen Brazilië ook eerst de nul willen behouden. Er kan namelijk worden vertrouwd op de penalty’s bij de Kroaten.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Brazilië: teaminfo en vorm

De Brazilianen zijn misschien wel de topfavorieten voor de wereldtitel. In de achtste finale tegen Zuid-Korea werd dit bevestigd. Binnen 36 minuten stond Brazilië met 4-0 voor en was de overwinning binnen. Uiteindelijk wisten de Zuid-Koreanen nog een doelpuntje te maken waardoor de wedstrijd in 4-1 eindigde.

Toch maakte de Braziliaanse spelers indruk met vloeiend combinatievoetbal. Zuid-Korea speelde echter vrij aanvallend waardoor Brazilië ruimte kreeg om in te voetballen. Tegen een gesloten tegenstander als Kroatië kan het niet zo makkelijk gaan.

Voor bondscoach Tite is de terugkeer van Neymar prettig. De sterspeler raakte in de eerste groepswedstrijd geblesseerd, maar kon tegen Zuid-Korea weer tachtig minuten spelen. Brazilië is een totaal andere ploeg als Neymar kan spelen. Met de speler van Paris Saint-Germain in de ploeg is het een stuk frivoler en aanvallend minder voorspelbaar.

Richarlison is mee naar Qatar terwijl Roberto Firmino thuis moest blijven. Voorafgaande aan dit toernooi leek dit een vreemde beslissing. Richarlison kreeg het vertrouwen van Tite en betaald dat terug. De aanvaller van Tottenham wist al drie doelpunten te scoren en is daarmee de topscorer van Brazilië tijdens dit WK.  

Richarlison scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Kroatië – Brazilië

Brazilië is natuurlijk de favoriet voor dit duel. Dit wordt de eerste test voor de Brazilianen tegen een supersterke tegenstander. De Kroaten zullen het achterin dichthouden en hebben genoeg voetballend vermogen om de druk van de Brazilianen te weerstaan. Door het gemis van een superspits zal Kroatië aanvallend niet schitteren. Brazilië heeft juist de meeste kracht in de aanval zitten en zal uiteindelijk met een individuele actie een doelpunt willen forceren. Daarom de tip: wedden op ‘Brazilië wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.40 bij bet365.

Brazilië wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie