Perez haalt keihard uit naar Bergwijn

Foto: Perez haalt keihard uit naar Bergwijn

Kenneth Perez hoopt dat John van ‘t Schip het voor elkaar kan krijgen om de vrijblijvendheid bij Ajax te laten verdwijnen. De analist van ESPN vindt namelijk dat veel spelers meer uit zichzelf kunnen halen.

Kritische woorden richting Bergwijn

De Deen noemt Steven Bergwijn als voorbeeld. Aan het begin van het seizoen kreeg de aanvaller te horen dat hij de nieuwe aanvoerder van Ajax was. Het lukte hem echter nog niet om het team bij de hand te nemen en naar buiten toe de club goed te vertegenwoordigen, waarmee Perez op de sportzender de druk op Bergwijn opvoert.

“Ik snap wel dat de salarissen bij Ajax hier misschien ver uit elkaar liggen en dat er voor Bergwijn heel veel geld is betaald”, stelt Perez. “Maar als je nu trainer bent, heb je niet die ballast dat je die spelers hebt gehaald. Ik zeg helemaal niet dat Bergwijn op de bank moet komen, maar je kunt wel zeggen: ‘Dit is het kader waarin ik train en speel en wat ik verwacht.’ De trainer legt de lat neer.”

Ajax-spelers strenger behandelen

Tegen FC Volendam heeft Van ‘t Schip ervoor gekozen om met Ar’Jany Martha slechts één verandering in het basisteam door te voeren. Het betekent onder meer dat Anton Gaaei op de rechtsbackpositie staat, Kristian Hlynsson wederom als aanvallende middenvelder mag aantreden en Brian Brobbey in het centrum van de aanval staat.

Perez had het ook niet raar gevonden als de trainer meer veranderingen had doorgevoerd. “Van ‘t Schip had vandaag ook met acht andere spelers kunnen starten. Je moet die jongens laten realiseren dat er geen free lunches zijn. Niet lekker gratis spelen, tien wedstrijden op rij. Er niks van bakken en de volgende keer gewoon spelen.”

Heeft Perez gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
648+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie