PEC Zwolle zet FC Groningen met beide benen op de grond

FC Groningen heeft de zege op Ajax geen vervolg weten te geven in de 21ste speelronde van de Eredivisie. De Trots van het Noorden verloor zaterdagavond met 1-0 bij PEC Zwolle.

In het eerste half uur in Overijssel gebeurde er heel weinig. Pas na 36 minuten ontstond er eindelijk een gevaarlijk moment voor een van beide doelen, maar Sergio Padt hield Lennart Thy van scoren af. Overigens had een eventueel doelpunt niet geteld: de Duitse aanvaller van PEC Zwolle stond buitenspel. Maar het zorgde wel voor een aantrekkelijk slot van de eerste helft.

Plotseling gebeurde er een hoop in Zwolle. Plotseling dacht Joel Asoro de openingstreffer te maken, maar zijn kopbal kon nog worden gepareerd door doelman Michael Zetterer. Ook de pas zeventienjarige Romano Postema slaagde er niet in om de ban te breken. Dat gebeurde na 43 minuten aan de andere kant wel: Ramon Pascal Lundqvist liet zich bij een hoekschop aftroeven door Yuta Nakayama, die de 1-0 binnen kopte.

FC Groningen domineerde de tweede helft in fases, maar veel grote kansen leverde dat niet op. Ajdin Hrustic en invaller Ahmad El Messaoudi hadden hun vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant had PEC Zwolle het duel kunnen beslissen, ware het niet dat Gustavo Hamer de bal in het zijnet mikte en hij even later op doelman Padt stuitte.

In extremis maakte FC Groningen nog wel bijna gelijk. De jonge invaller Kian Slor had de pech dat zijn inzet de paal teisterde.

Scoreverloop: 1-0 (43′) Yuta Nakayama