Pavlidis bewondert AZ: “Ik ben trots op deze club”

Foto: Pavlidis bewondert AZ: “Ik ben trots op deze club”

De uitschakeling van AZ in de halve finale van de Conference League kwam bij Vangelis Pavlidis hard aan. Desondanks kreeg hij het in gesprek met Voetbal International voor elkaar om ook de positieve kanten van het seizoen in te zien.

Uitschakeling AZ

De Alkmaarders waren sinds het seizoen 2004/2005 Europees nooit meer zover gekomen. Destijds ging het in de slotseconden onderuit tegen Sporting Lissabon, terwijl ditmaal West Ham United de boosdoener was. Na een 2-1 nederlaag op bezoek in Engeland, verloor AZ donderdagavond in eigen huis met 1-0.

Trots gevoel Pavlidis

Het zorgde ervoor dat de droom van AZ uiteenbarstte. Ook voor Pavlidis kwam het als een grote teleurstelling. De spits hoopte dat hij in de eindstrijd van de Conference League kon strijden voor een Europese hoofdprijs, maar kan niets anders dan zich te richten op de Nederlandse competitie. In gesprek met het medium sprak hij zijn trots uit over zijn team.

“Elke dag staat bij AZ in het teken van groei en deze Europese campagne was daarvan een mooi voorbeeld”, stelde hij. “We stonden verdiend in de halve finale en hebben lang mogen hopen op nog méér. Je kunt uitgeschakeld worden door een grote club met veel meer financiële mogelijkheden. Maar we hebben laten zien dat AZ óók een grote club is. Dit is een seizoen dat ik nooit meer zal vergeten.”

“De ontwikkeling die we doormaken, als individuele spelers, als team, als staf, als club in het algemeen: het is geweldig daar onderdeel van te zijn. Vandaar dat ik nu gemengde gevoelens heb. Ik ben heel teleurgesteld dat we de finale niet hebben gehaald, maar tegelijkertijd ben ik gelukkig met de manier waarop we bezig zijn bij AZ. Ik ben trots op deze club.”

NEC Nijmegen
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:27.

Verdiende AZ een finaleplaats?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie