‘Oranje-shock door Ronald Koeman’

Foto: ‘Oranje-shock door Ronald Koeman’

Als bondscoach Ronald Koeman zijn Oranje-selectie moet formeren, is Virgil van Dijk in principe de eerste man op het formulier. Maar de vraag rijst zo langzamerhand of de oefenmeester de verdediger van Liverpool (en de aanvoerder van het Nederlands elftal) niet moet slachtofferen. Bij The Reds zit Van Dijk in ieder geval allerminst in een sterke periode…

Nico Dijkshoorn impliceert vandaag in zijn column in Voetbal International dat het misschien wel tijd is voor verandering. Hij schampert, waarbij in de ‘Koeman-rol’ kruipt: “Nee, Virgil, natuurlijk beoordeel ik jou niet op het laatste jaar. Kan gewoon eens gebeuren, dat er een minder jaartje bij zit. Ik vind dat je nog wel steeds de uitstraling van een winnaar hebt, al word je per wedstrijd minimaal drie keer voorbij gelopen alsof je een honderdjarige boom in het stadspark bent.”

“Dat vind ik ook een capaciteit, die je verder bij weinig verdedigers ziet”, vervolgt de columnist. “Bij andere jongens die aan alle kanten voorbij worden gelopen zie je toch een soort van twijfel in het hoofd sluipen, maar jij hebt dat niet. Al krijg je er vijf om je oren op een doordeweekse dag, dan sta je nog steeds met de pers te lullen alsof je glorieus leiding hebt gegeven aan je verdediging.”

‘Het ligt nóóit aan Van Dijk’

Dijkshoorn is overduidelijk niet onder de indruk van wat Van Dijk de laatste tijd laat zien op Anfield… “Wat ik heel goed vind bij jou is hoe je, na alweer een doelpunt tegen, je armen wijd uit elkaar doet en dan kijkt alsof er iemand in je eten heeft gepist. Dat wil ik graag van jou leren en ik wil dat je de andere jongens in Oranje dat ook leert, hoe je na iedere fout in de verdediging moet doen alsof het aan een ander lag. Nee, natuurlijk blijf jij mijn man. Je speelt in Engeland, dus dan ben je automatisch beter dan Nederlandse verdedigers. Zo zit dat in mensen hun hoofd.”

Netherlands
Croatia
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 juni 2023 12:45.

Van Dijk passeren?

  • Doen
  • Niet doen
3380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie