Oranje met grond gelijkgemaakt: ‘Kan je je aan de wereld tonen, doe je dít’

Foto: Oranje met grond gelijkgemaakt: ‘Kan je je aan de wereld tonen, doe je dít’

Het Nederlands elftal heeft op het WK ronduit gefaald door in de kwartfinale uitgeschakeld te worden door Argentinië. Dat is de mening van oud-international Jan Poortvliet, die ook van het vertoonde spel bepaald niet warm werd.

“Wat mij betreft als het WK waarin we het Nederlands elftal nooit hebben zien stralen. In de buitenlandse pers ging het nauwelijks over ons, we deden er niet toe. Dat is het ergste wat je kan gebeuren als je op een WK speelt. Je kunt je tonen aan de hele wereld en dan kom je met dit”, vertelt Poortvliet, tegenwoordig actief als jeugdtrainer bij FC Eindhoven, aan Voetbal International.

“Ik heb er niet van kunnen genieten en velen met mij niet. Nederland heeft zijn voetbal verloochent en dat is doodzonde en onnodig”, vervolgt Poortvliet, die van smoesjes niet wil weten. “Het was gewoon niks. Je hebt dit jezelf aangedaan. Eerst in de spiegel kijken je eigen fouten inzien.”

Kees Kwakman

Kees Kwakman is iets minder hard: “We moeten het over Andries Noppert hebben. Hij heeft het gewoon uitstekend gedaan. Zo uit het niets gekomen en echt een cultheld geworden. Prachtig verhaal.” En de persconferenties zullen de Volendammer ook nog lang bijstaan. “Misschien moeten we tevreden zijn met een plek bij de laatste acht van de wereld. We zijn en blijven maar een klein landje. Misschien moeten we dat eens beseffen.”

Wiens kant kies jij in deze?

  • Poortvliet
  • Kwakman
416+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie