‘Opmerkelijke nieuwe trainer PSV’

Foto: ‘Opmerkelijke nieuwe trainer PSV’

Oefenmeester Ruud van Nistelrooij heeft er de brui aan gegeven bij PSV en dus moeten de Eindhovenaren op zoek naar een vervanger voor het nieuwe voetbalseizoen. Er worden verschillende namen genoemd en Aad de Mos doet óók een duit in het zakje in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl.

Komt PSV uit bij Greg Berhalter?

“Het zou mij niet verbazen als ze die Amerikaan (Greg Berhalter, red.) zouden halen. Stewart met zijn Amerikaanse achtergrond… Berhalter is bondscoach van Amerika geweest en dat heeft goed voetbal gespeeld.” Op het wereldkampioenschap in Qatar was de achtste finale het eindstation voor Team USA, dat ten onder ging tegen het Nederlands elftal. De Mos vervolgt: “Vaak is het ‘ons kent ons’ en dan zie je vaak dat er iemand uit de koker van de technisch directeur komt met wie hij al goede ervaringen heeft gehad bij een andere club of bij een land als Amerika.”

Er speelde natuurlijk het een en ander rond Van Nistelrooij, zijn stafleden en de selectie van PSV, maar toch kwam zijn vertrek betrekkelijk onverwacht. De Mos snapt de voormalige doelpuntenmachine wel: “Als je zo financieel onafhankelijk bent als Van Nistelrooij en je hebt twee prijzen gewonnen met de club in je eerste jaar… Dan kan ik me voorstellen dat hij die beslissing heeft genomen.”

“Middelmaat!”

Eerder werd clubicoon Mark van Bommel natuurlijk al ‘afgeserveerd’ in de lichtstad van Nederland, net als Van Nistelrooij (op dat moment) een onervaren coach. “Maar laten we ook Schmidt niet vergeten”, aldus onze huisanalist. “En dan heeft het niet met onervarenheid te maken, maar bij alle drie de coaches toch ook met de middelmaat van de selectie.” De Mos heeft ook nog goede raad voor Earnest Stewart en Marcel Brands: “Ga nooit in conclaaf met klagende trainers, betrek daar altijd je hoofdtrainer in. Anders krijg je automatisch een aantal kanten, dat moet je vermijden. PSV is altijd zogenaamde de familiaire club, maar dat is het totaal niet meer.”

Berhalter?

  • Doen
  • Niet doen
6418+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie