‘Ontslagen Koeman krijgt van Barcelona miljoenenbedrag mee’

Foto: ‘Ontslagen Koeman krijgt van Barcelona miljoenenbedrag mee’

Ronald Koeman mag sportief dan een teleurstellende tijd bij Barcelona achter de rug hebben, maar financieel komt hij er goed vanaf. Volgens diverse Spaanse media krijgt hij een bedrag van twaalf miljoen euro mee.

Inzetten op wedstrijden van Barcelona? Dat doe je bij bet365. Pak nu je welkomstbonus van €100!

Het noodlijdende Barcelona twijfelde een lange tijd om Koeman te ontslaan. Hoewel het bestuur hoopte dat de oefenmeester in staat was om de negatieve prestaties om te draaien, had het voor een belangrijk gedeelte ook te maken met de ontslagvergoeding die de club moest ophoesten wanneer de Nederlander niet zelf zou vertrekken.

Het zou gaan om een totaalbedrag van twaalf miljoen euro. Naast het afgesproken bedrag van zes miljoen euro betaalt de club dezelfde geldsom aan de oefenmeester terug voor de afkoopsom bij de KNVB. De oefenmeester besloot het bedrag van zes miljoen euro in 2020 zelf op te hoesten om bij het Nederlands elftal weg te komen. De afspraak was wel dat Barcelona dit zou terugbetalen als Koeman korter dan drie jaar bij de club zou werken, wat dus gebeurde.

Financieel zware periode

Voor Barcelona is het een flinke financiële tik. De Spanjaarden staan er allerminst florissant voor met een schuld van honderden miljoenen euro’s. Naast de ontslagvergoeding van Koeman betaalt het ook nog altijd de ontslagen Quique Setién door, waardoor de club de komende transferperiodes geen grote transfersommen op tafel kan leggen. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet Koeman van het bedrag afzien?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, absoluut niet
380+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie