Ocampos doet boekje open over Ajax-tijd

Foto: Ocampos doet boekje open over Ajax-tijd

De transfer van Lucas Ocampos naar Ajax zorgde voor een klein relletje in voetballand. De Argentijnse vleugelspeler zou eigenlijk voor 20 miljoen werden weggekocht bij Sevilla, maar uiteindelijk toch gehuurd. Dat laatste lijkt vooral Ajax goed uit te komen.

Ocampos heeft voor zijn transfer naar Ajax met Alfred Schreuder gesproken, zo stelt de buitenspelre in Ajax Life Magazine. Daar kwam onder andere de positie van de Argentijn ter sprake. “We spraken af dat ik als rechtsbuiten zou gaan spelen, maar de dingen zijn niet gelopen zoals ze hadden moeten gaan. Maar goed, ik ben een professional. Ik zeur er niet over. Dit hoort er ook bij”, zei Ocampos.

Ajax

De tweebenige buitenspeler kan naar eigen zeggen op beide flanken uit de voeten. Wel moet hij nog wennen aan het systeem van Ajax. “Sevilla speelt 4-3-3 maar met twee controlerende middenvelders. De buitenspelers bij Sevilla blijven buitenspelers, bij Ajax spelen we met opkomende backs.”

Welke positie Schreuder precies in gedachten heeft voor Ocampos, mocht hij bij Ajax blijven, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Rechtsback, misschien? “Ik ben 28, heb in grote competities veel als aanvaller gespeeld. Om dan nu als rechtsback te gaan spelen…”

Ocampos stelt wel dat hij er voor open zou staan mocht dat zijn speelkansen vergroten. Los van de teleurstellende sportieve prestaties, bevalt het Amsterdamse leven de Argentijn goed. “De Ajaxcultuur, met een heldere speelstijl van jong tot oud, is geweldig. Daar had ik het met mijn vrouw over: als we ooit een voetbalzoon krijgen, kan hij het best in de Ajaxopleiding komen te spelen.”

Slaagt Ocampos nog bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
1747+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie