“Nu wordt alles wat ik heb opgebouwd zomaar vergeten”

Foto: “Nu wordt alles wat ik heb opgebouwd zomaar vergeten”

Oefenmeester Zinédine Zidane besloot er onlangs de brui aan te geven bij Real Madrid en dat doet hem behoorlijk veel pijn. In het dagblad AS richt de Fransman zich vandaag met een open brief tot de supporters van De Koninklijke.

De coach schrijft onder meer: “Ik weet hoe het werkt in het voetbal en ik weet wat er gevraagd wordt bij Real Madrid. Als je niet wint, moet je vertrekken. Maar nu wordt alles wat ik in het verleden heb opgebouwd zomaar vergeten. Ik ben een winnaar en was hier om prijzen te pakken, maar wat nog belangrijker is voor mij zijn de mensen, hoe zij zich voelen. Tot op zekere hoogte ben ik daar zelfs voor terechtgewezen. Ik heb niet om privileges gevraagd, zeker niet, alleen om wat meer respect voor het verleden.”

Zidane benadrukt: “Het deed me pijn als ik in de kranten las dat ik bij een volgende nederlaag ontslagen zou worden. Gelukkig had ik een geweldige spelersgroep, die bij mij is gebleven tot het einde. Op de momenten dat het lelijk werd, hebben zij mij geholpen met geweldige zeges.”

“Natuurlijk ben ik niet de beste coach van de wereld”, laat hij weten. “Maar ik ben in staat om iedereen, of het nu een speler of een lid van de staf is, de kracht en het vertrouwen te geven om zijn werk goed te doen. Ik weet precies wat een team nodig heeft. In mijn twintig jaar bij Real heb ik geleerd dat de fans willen dat we winnen, wat logisch is, maar vooral dat de spelers alles geven voor de club. Ik kan garanderen dat wij altijd de volle honderd procent hebben gegeven.”

Jammer dat hij vertrokken is?

  • Ja
  • Nee
99+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie