‘Nog groter Ajax-drama op komst’

Foto: ‘Nog groter Ajax-drama op komst’

Ajax heeft een roerige transferperiode achter de rug. Clubwatcher Freek Jansen erkent dat dit proces tijdig heeft, maar stelt dat de Amsterdamse club die tijd helemaal niet heeft. 

“Vooralsnog valt de tussenbalans negatief uit”, schrijft Jansen over de transferzomer van Ajax. “Van de tien aangetrokken spelers, stonden er in de voorbije weken slechts twee in de basis. Tot op heden voegde alleen Steven Bergwijn en in beperkte mate Calvin Bassey iets toe aan het spel van de landskampioen. De andere acht, veelal buitenlandse spelers, worden of niet of minimaal ingezet, of stellen teleur.” 

Ajax verdiende deze zomer meer dan tweehonderd miljoen euro, maar verloor daardoor veel kwaliteit. Namens Voetbal International bericht Jansen: “Ajax heeft tijd nodig, dat is duidelijk, maar door het eigen financieel aanvallende beleid is die tijd er niet meer in de hoofdstad. De Amsterdammers smijten, mede ingegeven door het loslaten van het salarishuis, op een offensieve wijze met geld, ervan uitgaande dat het elk jaar met het landskampioenschap (plaatsing groepsfase Champions League), overwintering in Europa en de verkoop van spelers voor exorbitante bedragen met terugwerkende kracht wordt gedekt.”

Vooralsnog is Ajax hier telkens in geslaagd, maar dat biedt natuurlijk geen garantie. De VI-journalist besluit: “Er wacht een felle titelstrijd in Nederland en de huidige selectie, met de tien aankopen, herbergt vooralsnog een stuk minder kwaliteit en daarmee aantrekkingskracht op de transfermarkt. Terwijl het verwachtingspatroon, zowel intern als van de omgeving, op beide vlakken torenhoog blijft. Ajax zit in een overgangsfase, maar kan zich dat niet permitteren.”

TIP: Stunt Ajax bij Napoli? Win 5,10 keer je inleg via Unibet!

Zorgwekkend?

  • Ja
  • Nee
2096+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie