Nieuw wereldrecord: gigantisch aantal penalty’s tijdens serie van 38 minuten

In Tsjechië is het wereldrecord van aantal strafschoppen in een penaltyreeks gebroken. Een wedstrijd tussen Sk Batov 1930 en FC Frysták op een regionaal kampioenschap moest worden beslist in een serie van liefst 52 strafschoppen. Het werd uiteindelijk 22-21 voor Batov.

De serie duurde in totaal 38 minuten. Het oude record, dat een vermelding heeft in het Guinness Book of Records, stond op naam van KK Palace en Civics, die in 2005 in totaal 48 penalty’s nodig hadden om tot een beslissing te komen in de bekerfinale van Namibië. Palace won destijds met 17-16.

“Ik had al meteen het gevoel dat dit een record moest zijn”, zegt Vratislav Rudolf, de voorzitter van Frysták. “Ik wilde na de twintigste eigenlijk weggaan, want we hadden thuis een barbecue. Ik ben toch maar gebleven.” De schlemiel werd uiteindelijk Jan Hrebacka, wiens misser fataal bleek.

Eerder in de serie had hij al twee keer gescoord vanaf elf meter. “Bij de eerste twee pogingen voelde ik me goed, maar bij de derde niet. Toch nam ik ‘m”, aldus de pechvogel, wiens teamgenoten het hem niet kwalijk namen. “Ze waren allang blij dat ze naar huis mochten”, grapt hij.

39+
FC Emmen en FC Dordrecht houden play-offs spannend na doelpuntrijke eerste wedstrijd