Nasleep Derksen-schandaal: Facebook grijpt in

Foto: Nasleep Derksen-schandaal: Facebook grijpt in

De rel rondom Johan Derksen heeft voor een nieuwe tweedeling in Nederland gezorgd. De een vindt het terecht dat VI Vandaag vanwege zijn ‘kaarsverhaal’ van de buis is verdwenen, de ander vindt mensen die Derksen veroordelen ‘hypocriet en schijnheilig’.

Tot die laatste categorie behoort ook Bennie Jolink. De Achterhoekse zanger sprak zich op Facebook kraakhelder uit. “Hypocriete slijmerds”, foetert Jolink naar zij die Derksen nu laten vallen. “Het zijn mensen die niets van de 60’er en 70’er jaren begrijpen. Wat Derksen vertelde was een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten. Gewoon dronken lolmakerij, anders niks”, aldus de frontman van de band Normaal.

Zijn bericht maakte heel veel los op Facebook. Het social medium greep vervolgens in en verwijderde de post, tot ongenoegen bij Jolink zelf. “Censuur! Laat duidelijk zijn dat ik er geen woord van terugneem”, reageert hij vervolgens.

‘Preuts gelul’

“We hebben vrouwen meegemaakt die voorstellen deden waar de duivel een kleur van zou krijgen. Of we er wel of niet op ingingen laat ik in het midden maar als overtuigd feminist kan ik zeggen dat ik nooit iets tegen de zin van een vrouw heb gedaan. Maar wat er nu voor preuts gelul plaatsvindt, gaat alle perken te buiten.”

Al benadrukt Jolink wel dat hij van zaken als die van Ali B en Marco Borsato een vieze smaak in de mond krijgt. “Ik walg van ouwe muzikanten die op jonge meiden geilen.” De Gelderlander heeft aan Facebook gevraagd waarom het bericht van de zanger is verwijderd, maar kreeg geen reactie.

TIP: Pak de beste odds én €250 bonus door via Circus op voetbal te gokken!

Het inmiddels verwijderde bericht op Facebook van Bennie Jolink kreeg razendsnel duizenden likes en werd ook honderden keren gedeeld

Eens met Jolink?

  • Ja
  • Nee
714+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie