Narsingh: “Ajax stuurde mij, Lens en Elia weg”

Soccernews

Voor Luciano Narsingh (foto, rechts) is het seizoen sowieso al geslaagd. De aanvaller brak dit jaar door en tegen PSV en FC Utrecht speelde de twintigjarige Amsterdammer de sterren van de hemel. In het verleden had hij meer moeite om door te breken na weggestuurd te zijn geweest bij zowel AZ als Ajax.

“Als C-junior dacht ik nog dat de wereld ophield bij Ajax”, zegt de buitenspeler. “Tegen het eind begon ik pas lekker te draaien. Op een groot toernooi werd ik uitgeroepen tot beste speler. Maar het was niet genoeg. Ik had dat seizoen te weinig laten zien, zeiden ze. Als ik nu terugkijk en ik zie Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart, dan lijkt dat verhaal over mijn postuur een smoesje.”

“Als je kunt voetballen, kun je voetballen. Eljero Elia is een vriend van me en hij is, net als Jeremain Lens, in de jeugd óók weggestuurd bij Ajax. Nu zeg je: Zulke buitenspelers moet je houden. Maar niet iedereen ontwikkelt zich op dezelfde manier, of op hetzelfde moment. Heeft met leeftijd te maken, met puberteit, met gedrag. Daarom kun je achteraf ook weer niet zeggen dat Ajax het slecht heeft gezien. Dat zou goedkoop zijn. Bij ons is het besef gewoon wat later gekomen.”

De aanvaller had gedacht dit seizoen enkele wedstrijden in de basis te mogen spelen. “Maar dít had ik nooit verwacht. Ik heb al een hele reeks gespeeld. Misschien moet ik mijn doelstelling aanpassen. Ik wil nu elke week laten zien dat ik een goede opvolger voor Roy Beerens ben.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie