‘Narcistische’ Van Gaal helemaal afgemaakt

Foto: ‘Narcistische’ Van Gaal helemaal afgemaakt

Valentijn Driessen is niet zo’n fan van de bondscoach van het Nederlands elftal, Louis van Gaal. Althans, de journalist van De Telegraaf heeft niets aan te merken op de trainerskwaliteiten van de keuzeheer, maar wél op zijn ‘narcistische’ gedrag.

Volgens Driessen staan de aankomende maanden, tot het wereldkampioenschap in Qatar van start gaat, volledig in het teken van ‘de grote Van Gaal-show’: “Wie dacht aan het voorlopig einde van de Louis van Gaal-show na de WK-loting van vandaag komt bedrogen uit. De ongekende zelffascinatie is nog lang niet afgelopen.”

“Zondag zit de bondscoach bij Humberto Tan op RTL4 en op 14 april gaat de documentaire Louis van Gaal in première”, weet hij. “Nederland krijgt tot medio mei als Oranje samenkomt voor de Nations League dus nog heel veel Louis van Gaal over zich uitgestort. Heel veel Louis van Gaal die Louis van Gaal bewierookt. Zoals de afgelopen tien dagen. Niet met Oranje, maar met Van Gaal in de hoofdrol.”

“Al in 1974”

De journalist vervolgt: “Duitsland speelde Nederland een uur lang zoek met Louis van Gaal-pressing. Volgens Van Gaal heet dat zo. Jammer dat Oranje onder de naamgever van die pressing dat na rust tegen Denemarken en de eerste zestig minuten tegen de Duitsers zelf niet speelde. Benieuwd wanneer deze doodgewone vorm van pressing, die al in 1974 werd toegepast, door de Van Gaal-volgers als doctrine wordt neergezet en onder Van Gaals naam wordt geïntroduceerd in de kolommen en op televisie.”

Driessen stelt ‘dat Van Gaal in zijn narcisme regelmatig losgezogen raakt van de werkelijkheid’… “Intussen introduceert hij steekwoorden en systemen die ongetwijfeld snel een eigen leven gaan leiden. Zoals daar zijn: implementatie, oriëntatie, spirit, de 10 meter-regel, het 3-4-3-systeem met daarin de 3-4-1-2-variant (beide slechts een cosmetische 5-3-2) en de omgekeerde Nederlandse driehoek.”

Verdien 17 keer je inleg als Oranje het WK wint!

Losgezogen van de werkelijkheid?

  • Ja…
  • Nee!
277+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie