Malen heeft nog altijd pijn na debacle met Borussia Dortmund

Foto: Malen heeft nog altijd pijn na debacle met Borussia Dortmund

Donyell Malen vindt het mentaal nog altijd lastig om te accepteren dat Bayern München het Duitse landskampioenschap heeft binnengehaald. In gesprek met ANP stelt hij dat het bij hem er flink heeft ingehakt.

Verdriet bij Malen

De aanvaller heeft een uitstekend seizoen bij Borussia Dortmund achter de rug. Na zijn overstap van PSV was hij in zijn debuutseizoen zoekende naar de juiste vorm, maar afgelopen voetbaljaar liet hij zien waartoe hij in staat was. Met 9 doelpunten en 5 assists had hij een belangrijke bijdrage aan de successen van de club.

Tot de laatste speeldag streed zijn team voor de landstitel. Waar Bayern München eerst de beste papier leek te hebben, stond Borussia Dortmund een duel voor het einde met 2 punten voor. Met een thuiswedstrijd tegen 1. FSV Mainz 05 voor de boeg leek er niets meer aan de hand te zijn, maar Malen kwam met zijn team niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Bayern München won haar duel wel, waardoor Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Daley Blind en Noussair Mazraoui alsnog konden juichen. Voor Malen was het een grote nachtmerrie. “Dan loop je het veld af en zie je de bloemen en champagne klaarstaan. Dan word je nog verdrietiger”, zo blikt hij terug op de avond.

Ontmoeting met De Ligt

Bij het Nederlands elftal kwam hij De Ligt deze week weer tegen en had hij een duidelijke boodschap voor zijn teamgenoot. “Ik heb hem gezegd dat hij beter niets kon zeggen. Het hoort bij de sport, hoe pijnlijk het ook is. En ik kende Matthijs al toen hij negen jaar was. Als er dan toch iemand anders moet winnen, dan hij maar.”

Wint Oranje dit jaar de Nations League?

  • Ja, zeker
  • Nee, ik verwacht het niet
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie