‘Malacia heeft flinke streep voor op Wijndal’

Foto: ‘Malacia heeft flinke streep voor op Wijndal’

Tyrell Malacia is bezig aan een sterk seizoen bij Feyenoord en wil graag uitgroeien tot een vaste waarde in het Nederlands Elftal. Bij Studio Voetbal is men ook onder de indruk van de linksback van de Rotterdammers, die zelfs een streepje voor lijkt te hebben op AZ-verdediger Owen Wijndal.

Aan tafel bij Studio Voetbal laat Ibrahim Affelay weten dat de linksback geen prettige tegenstander is. “Malacia is een pitbull, daar speel je niet graag tegen.” Ook Rafael van der Vaart steekt de loftrompet. “Hij is zo scherp, dat is ongelooflijk. Ik kan mij niet herinneren dat we in Nederland een linksback hebben gehad die zo scherp tackelt.” Arno Vermeulen denkt zelfs dat Malacia momenteel de beste linksback is voor Oranje. “Hij is heel erg zelfkritisch en het is een joch dat heel veel lerend vermogen heeft. Die kun je als trainer dingen aanreiken waar hij wat mee wil doen. Hij heeft echt wel de sprint gewonnen tussen een aantal potentiële linksbacks bij het Nederlands elftal.”

Streep voor op Wijndal

Vermeulen plaatst wel een kleine kanttekening ten opzichte van concurrent Wijndal. “Hij is verdedigend feller dan Wijndal, al heeft die wel weer negen assists dit seizoen.” De assists zijn volgens Affelay van ondergeschikt belang. “Hij redt zichzelf in z’n eentje verdedigend gezien. En daarmee heeft hij een flinke streep voor op Wijndal.” Desondanks ziet de voormalig PSV-speler nog wel een verbeterpunt bij de linksachter van Feyenoord. “Af en toe maakt hij toch te veel keuzes met 200 kilometer per uur. Blijf wat rustiger en speel wat simpeler. Dan kan deze jongen echt nog een stap maken.”

TIP: Wint Feyenoord in Marseille? Pak 3.00 keer je inzet!

Is Malacia beter dan Wijndal?

  • Ja
  • Nee
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie